SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ÇİMEN NE RENKTİR?

ÇİMEN NE RENKTİR?

21 Nisan 2018 Cumartesi - 07:05








Dünya üzerinde bir fenomen haline gelmiş, demonte mobilyalar satan büyük marketi gezmek benim için oldukça uzun zamandır bir keyifti. Kendime ayırdığım iki saatlik zaman dilimi içinde soluğu yine orada aldığım bir günde, yorgunluğumu atmak için restoran bölümüne doğru gittim ve bir masaya oturdum.

Çok geçmeden fark ettiğim, elinde tepsi ile ayakta beklemekte olduğunu gördüğüm beyefendiye masaya oturabileceğini söyledim. Teşekkür ederek oturdu. Aynı manzara birkaç dakika sonra tekrarlanınca, masaya davet ettiğim ikinci kişi ve muhtemelen yanındaki kız arkadaşı ile kalabalık içinde azınlık olmaktan kurtulmuştuk.

Selamlaşmalar dışında hiç konuşmamıştık. Ta ki sonradan masaya dahil olan genç adam “Dişim kırıldı galiba!” diyene kadar... Sonrasında, bunu söylenen genç, midemizin sınırlarını zorlayan bir hareketle tepsisine bir cisim koydu. “Diş öyle kırılmaz delikanlı” dedi yanındaki adam, “Muhtemelen köftenin içinden çıkan et parçasıdır, zaten sert de görünmüyor.” Genç adam “Diş diyorum!” diye çıkıştı. Ayakta kalmasınlar diye masaya davet ettiğim insanlar arasında, mide bulandırıcı bir muhabbetin içinde azınlık olmuştum. “Diş olamaz, kırılmış bir parça olmak için fazla büyük ve yuvarlak hatlı bir şey o!” diye üsteledi adam. Yan masadan kalkan hanımefendinin yerini gözüme kestirdim ve ışık hızıyla oraya transfer oldum. Tartışma devam etti ama içeriğini hiç bilmedim. Biraz sonra yanımdan geçmekte olan adam “Sizi de rahatsız ettik ama ben diş hekimiyim, üstelemesine kızdım” diyerek özür diledi. Bir diş hekiminin genç bir adamla böyle bir konuyu tartışması aklıma şu hikayeyi getirdi: “Aslan, kralı olduğu ormanda gezerken bir kurt ile bir eşeğin hararetli bir biçimde tartıştığını görmüş. Aslanı fark eden kurt hemen onun yanına gelmiş ve kendisinin çimenin yeşil, eşeğin ise kırmızı olduğunu iddia ettiğini söylemiş. Kurda doğru ters ters bakan aslan eşeğe uzaklaşmasını söyledikten sonra kurt için bir ay boyunca o alandan dışarı çıkmama cezası verdiğini söylemiş. Buna çok şaşıran kurdun, aslana onun da çimeni kırmızı görüp görmediğini sorması üzerine aslan, ‘Hayır, çimen yeşildir. Sen bunun için değil, eşekle tartıştığın için cezalısın!’ demiş.”

Aslanın kurda verdiği ceza gibi cezaları kendimize vermediğimiz, mutlu, huzurlu günler dilerim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap