SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CHP ve kurultay

CHP ve kurultay

09 Şubat 2018 Cuma - 06:05








CHP kurultayında demokrasinin kralı, seçimi kazanma entrikalarının da hası vardı.

CHP’de her ne kadar gündem kurultay ve genel başkanlık olsa da bu kurultayda ve sonrasında esas mesele cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağıdır.

Kılıçdaroğlu, 2017 Temmuz ayında, “Aday olmayacağım, partiler üstü bir aday istiyorum” 2017 Aralık ayında, "Olabilir, yeri ve zamanı gelince araştırmalar yapılır. Parti içinde bunu konuşuruz ve karar verilir" dedi ve kendisi için açık kapı bıraktı.

Cumhurbaşkanı adayı için dışarıdan ve partiler üstü olan biri bulunabilir mi?

Bir şirkete CEO arayışı bile en az altı ay sürüyor. Mevzu adayın bildiği dil, bitirdiği okul değildir. Mesele şirketin milyonluk bütçesini, binlerce çalışanını yönetme ve şirketi temsil etme konusudur.


Bunun için adaylar gizli ve açık takip edilir, yemekler yenir, evine ziyarete gidilir, hobilerine bakılır, arkadaşları incelenir, giyimine bakılır… Böyle karar verilir CEO olup olmayacağına, karar olumlu ise son cümleyle el uzatılır “Holding CEO’luğu teklifimize ne dersin?”

Cumhurbaşkanı adayı aramaya kalksan 1 yıl sürer… Haydi, mülakatla partiler üstü bir cumhurbaşkanı adayı bulundu. Seçime kaldı 10 ay.

Bulunan aday halka nerede liderliğini gösterecek? Salı konuşmalarında, mitinglerde, TV’lerde… Ne diyecek “Ben CHP’nin cumhurbaşkanı adayıyım, Genel başkana bağlıyım!”

Cumhurbaşkanı adayı şirket genel müdürü değil ki dergilerde ve gazetelerde pozlar versin, çalışanları toplasın. Tüm Türkiye’yi ilçe ilçe, köy köy dolaşması gerek.

Türkiye bir şirket olmadığına göre Türkiye’nin teslim edileceği cumhurbaşkanı mülakatla veya arayışla bulunmaz!


CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, liderliği test edilmiş biri olmak zorundadır. Bu sebeple milletvekillerinin içinden bile olmaz.

Halk, ülkeyi temsil etme hakkını liderliği test edilmiş, millet tarafından izlenmiş, güvenilir birine verir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Kılıçdaroğlu ile umut var mı?' sorusu akla geliyor. CHP’liler bu soru karşısında sessiz.

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu aday olmaz da mülakatla bir aday bulunursa ben imza toplayıp aday olacağım demeye başladı ki bu imzaları toplaması onun için zor olmayacak.

CHP’de ilerleyen günlerin en önemli tartışması, cumhurbaşkanı adaylığı olacak. Çünkü ikinci tura gidebilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde her iki partinin adaylarının da kazanma şansı olacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap