SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CHP Trabzon nereye gidiyor?

CHP Trabzon nereye gidiyor?

15 Aralık 2018 Cumartesi - 08:59








Ben bir Trabzonlu olarak Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul adaylığından büyük mutluluk duydum ama Trabzon’un İYİ Parti’ye teslim edilmesini herkes gibi hayretle karşıladım. Doğu Karadeniz’in başkenti Trabzon CHP’nin kalesiydi, şimdi il teşkilatı aday göstermekte geç kalınca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz buraya talibiz” dedi ve Trabzon’u ele geçirdi. 1999 yılında Deniz Baykal barajı aşamayınca CHP Doğu Karadeniz’de kan kaybetmişti. Ardından 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanlığı tekrar tekrar kaybedilince vekil sayısı da bire düştü. CHP Trabzon örgütlenmesi 2014’te “Büyükşehir’de CHP, Ortahisar’da MHP” söyleminin önüne geçemeyince teşkilatın muhafazakâr-milliyetçi oyları önce MHP’ye, ardından Hüseyin Örs’ün aday olduğu İYİ Parti’ye geçti. 2018 genel seçimlerinde ise Saadet Partisi adayı gelip CHP’nin ikinci sırasına oturdu, kimse de onu oradan kaldırmak için bir girişimde bulunmadı. Böylece teşkilatın tüm emekleri ortada kaldı.

Şimdi yüzde 40 oy alan Denizli ve Balıkesir teşkilatları 'Bizden daha düşük oy alan İYİ Parti’ye emeklerimizi teslim etmeyiz' diyerek tepki koydu. Sağ partilerle ittifak CHP’ye yaramıyor ama iktidara yürümek için de sağ kesimin oyuna talip olmak gerekiyor. Hem Trabzon’da hem Türkiye genelinde CHP önce mevcudu koruyacak, bunun için de Atatürk ilkelerinden ve altı ok ilkesinden sapmayacak. Bu ülkenin milli bekasını sağlayan unsurun Atatürk’ün partisi olduğunu ve iktidar için tek alternatif olduğunu ispat edecek. Şimdi sene 2018 ve önümüzde 2019 Mart yerel seçimleri var. Genel merkez bu yanlıştan bir an önce dönmeli, hâlbuki Trabzon’da CHP köklü ve alternatifi olmayan bir partidir, Büyükşehir adaysız bırakılamaz! Trabzon’da İYİ Parti’den iki kat fazla oy potansiyelin varken seçmene 'git başka partiye oy ver' diyerek ceza mı kesiliyor? CHP seçmeni ortada bırakılamaz, parti üyeleriyle görüşülerek yanlış karardan dönülmeli ve bir an önce çözüm formülü üretilmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap