SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CHP il kongresinden beklentiler

CHP il kongresinden beklentiler

12 Aralık 2017 Salı - 08:15








CHP bu ülkenin her şehrinde ve Trabzon’da yüzlerce defa il ve ilçe kongreleri yapmıştır.

Bilinmesi gereken bir husus vardır ki, her yapılan seçimlerin o günlerden bu günlere şartları ve zamanları farklıdır. Halen geçen günlere paralel farklılıklarla yarıştıkları partilerin cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne bakışları endişe zikzakları içerdiğindendir ki Trabzon her dönem önemlidir. Şimdi de önemlidir. Hatta gereğinden de daha önemlidir.

Bu ülkenin siyasetinin tarih boyunca en renkli mozaik taşı her dönem Trabzon olmuştur. Bu, ülkenin her döneminde kendini hissettirmiştir.

http://www.trabzonajans.com/upload/Kkk.jpg

***


Şimdi CHP Trabzon'da 200'e yakın merkez ilçe delegesi ve ilçelerin delegeleri ile il başkanını ve yönetimini seçecek.

Yukarıda demiştik ya...

Ülkenin içinde bulunduğu ortamdan eminim ki her delege ve her CHP'li vatandaş bilgi sahibidir. Bir de zaman farklıdır. Seçimin de önemi büyüktür.

Bu insanların her birinin seçim sonrası 'kaybettim, kazandım, o seçilmeliydi, bu olmamalıydı' gibi işlerle uğraşacak zamanı olmadığına göre...

Yeniden bir arada olmanın vatandaşla birlikte, birlikteliği sağlamakadına her dakikanın öneminde buluşacaklarından ötürü tüm Trabzon'daki yaşlısına gencine siyaset duayenleri ile yaptığımız her söyleşide aldığımız cevapların %84'ünün görüşü bu seçime tek liste halinde girilmesidir. Verilecek mesajın ne derece önemli olduğunun tescilli bu fotoğraf olacaktır.


Bu beklenti vekillerin veya 'ben yoksam olmaz' düşüncelerine koşma arzusu değildir, hiçbir zaman da olmamalıdır.

***

Onun içindir ki kim kendisinde böylesine önemli görevi layıkıyla yapabilme donanım ve de tecrübesini görüyorsa tabii ki her arkadaş başkan adayı olacaktır ve olmalıdır. Beş aday olsun, on aday olsun, bu bir zenginliktir.

Demek istenilen şudur ki:

Dünya hızla değişirken, bakınız iklimler de değişiyor!


Ülke siyasetinin nasıl değiştiği de ortada iken CHP'ye gönül verenler de değişebilir!

Tek liste halinde seçime girmenin erdemliğini yaşamak her CHP'linin arzusu olmalıdır.

Kırmadan, dökmeden geçmişte seçim kaybeden arkadaşların da bu sürece ülke geleceği için yarınların aydınlık yüzünde buluşmak adına destek vermeleri, sağa sola dönmeden ip gibi dosdoğru el ele, kol kola birbirlerinin kolunda tek liste ile bir arada olmanın huzurunu yansıtmaları gerekir. Zor bir olay değil, en demokratik bir olay.

Çarşaf listenin olmasına muhalefet edecek bir konu yoktur. Ancak bir konu da önemlidir ki, Ecevit dönemindeki CHP’nin tüzük ve ilkeleri değiştirildiğinden şu an CHP her seçimde sıkıntı çekmektedir. Delege sistemi bu partinin kanser virüsü olmuştur. İlerisi için derhal sökülüp atılmalıdır ki şeffaf bir seçim ebedi, kalıcı olsun.

***


İNSANLIĞIMIZIN BİTTİĞİ YERDİR

http://www.trabzonajans.com/upload/ahmet%20ziya%20gen%C3%A7.JPG

Nasıl bir vefasızlıktır ki insanın ne aklı ne de vicdanı kabul edebiliyor.

Trabzonspor’un kurulduğu yıllardan bu yana her yönü ile örnek olmuş, gelecek kuşaklara yol göstermiş güzel insan, değerli büyüğümüz Ahmet Ziya Genç Allah'ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun.

Her insan gibi ben de onu izleyerek, örnek alarak büyüdüm ve futbolcu oldum.


Trabzonspor'da nice yönetimler geldi geçti. Bu yönetim gibi ahde vefayı çamura düşürmüş bir yönetim ne görülmüş ne de duyulmuştur.

Koca Trabzonspor yönetimi böylesine acılı bir günde kulübü temsilen bir yedek yöneticisini görevlendirmekten aciz kalmışsa bu ayıp hepimizindir.

**

Kıyaslamak istemem lakin bir baksınlar!

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın bırakın tarihine damga vuran futbolcusunun vefatını, herhangi bir delegesinin vefatında neler yapıyorlar örnek alsınlar. Bu yönetim bundan bile acizken geriye kalan şudur ki, bizler bu yönetimle sadece futbol takımıyız. Camia mı, geçin ordan! Yazıklar olsun!

***

BEN NE DİYEBİLİRİM?

Herkes duruşunu değiştirse de CHP delegeleri tek listede değiştirmemelidirler.

Umut ederim ki her delege bu söylemi dillendirecektir.

Kendinize güvenin, çünkü hayatınız boyunca en uzun ilişkiyi CHP ile birlikte yaşayacaksınız.

CHP'nin Trabzon'daki seçimin püf noktası birlik beraberlik olduğuna göre, kaçırmamak gerekir ki sonrasında 'tüh'lerle baş başa kalınmasın!

Birbirinize söz değil, güven verin. Verin ki; ülkemiz için söz vermenize gerek kalmasın!

Diğer partiler size muhalefet ediyorsa aldırmayın, gülüp geçin. Demek ki iktidar sizsiniz. Tek liste de olsa, çarşaf liste de olsa seçilen bizim insanımızdır!

Tek listeye saygı duyalım ki, herkesin kazandığı seçim ülküsünden hareketle hep beraber başardık diyebilelim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap