SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Cesaretli olmak

Cesaretli olmak

24 Şubat 2018 Cumartesi - 06:50








Trabzonspor camiasında olmak, çalışmak, bu takımın bireyi olmak her zaman için cesaret ister. Yaşantımıza baktığımız zaman geçmişten bugüne gelene kadar her zaman için cesaretli olanlar, risk alanlar hep ileriye yürümüşler, başarılı olmuşlardır. Bununla ilgili yüzlerce isim sayabilirim.

Bunları niye yazdım? Bu yazdıklarımla tecrübemle, deneyimimle, yaşadıklarımla kendime de dersler çıkarttığım Trabzonspor’a gönül bağım olduğu için şimdi görev yapan hem yöneticilere hem de teknik kadroya ve futbolcu grubuna ışık tutmak içindir.

Denemekte de fayda vardır. Şimdi yazacaklarımda göz önüne alınan, hiçbir art niyetim yoktur. Eğer Trabzonspor camiasına katkım olursa yalnız ve yalnız onur duyarım, gurur yaşarım.

Trabzonspor, Avrupa liglerinde bu sene yok, Ziraat Türkiye Kupası’nda yok, lig yarışında Şampiyonlar Ligi trenini kaçırdı. UEFA Avrupa Ligi’ne de uzak görünüyor. Kala kala lig beşinciliği kaldı. Neden mi? Belirttiğim gibi ilk dört sıranın dışında tek bir şartla beşinci olarak Avrupa Ligi’ne katılırsan ön eleme maçları oynayarak o da nasıl olur? Kısaca Akhisarspor Türkiye Kupası’nı alırsa, Trabzonspor ligi beşinci bitirirse…

Uzak bir ihtimal mi, hayır. Trabzonspor'da bu oyuncu grubu sahaya iyi çıkarılırsa lig beşinciliğini rahat rahat yakalar. 50. yılında bunun için de herkesin üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi şartıyla ve cesur olarak.


Yönetim maddi konuları halledecek, taraftar, seyirci zaten her zaman takımının yanında, medya desteğini kesmemeli, yol gösterici yazılarıyla yıkıcı değil yapıcı olarak Trabzonspor’un yanında olarak kenetlenmeli.

Şimdi Trabzonspor’un daha iyi olması için sürekli arayışa girmemesi gerekir. Rıza hoca ve teknik ekip her maçı kazanmak zorundadır. Bunun için de Trabzonspor'un ileride çoğalması gerekir. Sistem olarak denemesi gereken taktikler vardır. Bunlar nelerdir; (4-2-3-1)’den vazgeçilmeli. (4-1-3-2), (4-1-2-3), (4-4-2) sistemlerine geçilmelidir. Bunları uygulayacak oyuncu grubu Trabzonspor’un bünyesinde vardır. Sevgili Rıza hoca, bir an önce bunları yapmaya, uygulamaya geçmelisin. Çünkü bundan sonra alınacak ilk mağlubiyette acımasızca sen sorgulanacaksın. Dost acı söyler, yazar fakat gerçekleri söyler.

Trabzonspor’un bu sezon için kaybedecek fazla bir şeyi kalmadı. Ama geride kalan haftalarda kazanacağı mutlak maçlarla üst sıralara çıkarak, Avrupa ligine ön eleme maçlarıyla katılır ve 50.yılında biraz olsun mutlu olur.

Trabzonspor camiasına başarılar diliyorum. Her şey gönüllerince olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap