SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Cerrahi Eğitim

Cerrahi Eğitim

31 Ekim 2018 Çarşamba - 09:28








Sağlık alanında yığınla sıkıntı yaşanıyor. İlaç yazılmıyor, acil ameliyat dışında ameliyatlar beklemeye alınıyor. Bazı malzemelerin alımı yapılamıyor, hastane personeline saldırılar yapılıyor, çalışanların özlük hakları tartışma konusu oluyor, kısaca sağlıkta arıza var.

Bakın doktor olup hasta muayene edecek, teşhis koyacak evlatlarımız için Tıp Fakülteleri’nde, veya hastanelerde ders saatleri o kadar az ki. Tıp eğitiminin bir parçası olan cerrahi alanında öğrencilere o kadar komik ders saat uygulaması var ki.

Önceden 4 dönem teorik ders, 3 ay uygulama dersi alması gereken şimdi 4 günde 4 saat bu eğitimleri alıyor. Gel de şaşırma. Nerede bu uygulama derseniz, çevrenize, diğer illere bir bakın. Pratik hasta eğitiminin gelecek adına ne kadar önem taşıdığını kime sorarsanız sorun vazgeçilmez olduğunu bilmeyen yoktur.

Ne kadar söylersen, yazarsan yaz, bildiğimizi okuruz havası sürüyor. Bu ilgisizlik ve vurdumduymazlık devam ettiği sürece sadece sağlık değil her alanda yıkım yaşandığı gerçeği ile milletimiz yüzleşmeye devam ediyor.

BEŞTEPE’DE


İstihdam ve tasarruflar adına hangi adımların atıldığını net olarak bilen yok. Devletin kurumlarına kaç kişi 2018 yılında alındı detaylı bizimde ilgilisi yetkilisi açıklasa da bilsek.  Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak Meclise gönderiler 2019 yılı bütçe verilerinde merak edilen Beştepe’de hizmet veren işçi sayısı da açıklandı.

Bütçe verilerine göre, haziran sonu itibarıyla Cumhurbaşkanlığı'nda 1.108 işçi, 479 kadrolu memur, 787 sözleşmeli personel olmak üzere Beştepe’de 2 bin 374 kişi çalışıyor. Çalışan sayısının artması ile birlikte telefon sayısı da iki kat artarak geçen yıla göre 2 bin 84’ten 4 bin 137’ye çıktı. Faks sayısı 95’e, cep telefonu sayısı ise 301’den 317’e çıkmış. Beştepe’nin, su elektrik, kırtasiye araç ve diğer giderlerini de katarak giderinin ne kadar olduğu şimdiden merak edilmeye başlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap