SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çaya ve sektöre destek

Çaya ve sektöre destek

26 Ekim 2018 Cuma - 09:39








Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. Kimlerin aday olacağı tartışılıyor. Toto oynar gibi şu olur bu olmaz gibi yorumlar yapılıyor. Kim ne derse desin partilerde genel başkanların dediği oluyor. Bu tartışmalar içiresinde kaynayan bir gerçek oda fındık ve çay.

Fındık taban fiyatının açıklanmaması üreticileri mağdur etmeye devam ediyor. Bu gün ki tablonun oluşmasının temelleri Fiskobirlik’i dizlerinin üzerine çöktürüldüğü tarihlerde atıldı. FKB yönetimini ele geçirmek için iktidar partisinin verdiği mücadeleyi hatırlayın. FKB eski başkanı Salih Erdem fındığa 7 lira verdiğinde kıyamet kopartanlar ona suçlamalarda bulunanları şimdi mercekle arıyoruz.

Fındık fiyatlarının yetersiz olduğu için Karadeniz sahil yolunda fındık yakanlar yapılan seçimlerde sandıkta gerekli cevabı vermekten imtina ettiği tarihleri hep birlikte hatırlamalıyız. FKB’nin  sarsıldığı o tarihten bu yana fındık sektörü çöküşe geçti. Milyonlarca üreticimiz ve esnafımız belirsizlik içerisinde yıllarca mücadele etmelerine rağmen bir türlü çözüm bulunmadı, sonunda da TBMM’de tartışılmasından bile çekinilerek araştırma önergeleri ret edildi, üreticinin hayalleri yine suya düştü.

Bu tartışmalar sürerken kamuoyunun dikkatini tam anlamı ile çevirmediği bir gelişme yaşandı, bölgemizin çay sektöründe göz bebeği olan bir kurum Amerikalılara satıldı. İnsanın aklına fındıkta yaşanan kaos çay sektöründe de oluşturulma ya mı çalışılıyor diye bir düşünce geliyor.

Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan çayında yabancı sermaye eline geçmesine mi fırsat tanınacak diye düşünmüyor değilim. Bizim milli ürünlerimiz olan çayın yaban ellere teslim edilmemesi gerekir.


Çay sektöründe ayakta kalmaya çalışan özele destek, ÇAYKUR’un daha da güçlendirilerek sektöre öncülük yani abilik yapmasına yol verilmeli. Çay üreticisinin en büyük güvencesi olan ÇAYKUR’un sakın temelleri ile oynanmamalı ve FKB’nin bugün yaşadığı sıkıntılar gibi sorunlarla baş başa bırakılmamalı.

ÇAYKUR kurumu tanıyan sektörü bilen bir genel müdür ile yeni bir yola çıkıyor. Genel Müdür Ekrem Yüce’nin üreticinin, kurumun ve devletinin çıkarlarını en iyi şekilde yapacağı çalışmalara tam destek sağlanıp çayımızın da fındıkta yaşanan çıkmaza sürüklenmemesinin önemini şimdiden almak gerek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap