SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çantada keklik değil

Çantada keklik değil

18 Haziran 2018 Pazartesi - 09:14








Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Er- doğan’ın, Trabzon mitinginde yaşadığı sevgi seli onun bu kentte ayrı bir kitlesi olduğunu gösteriyor. Sadece Trabzon mu; Erdoğan Rize, Giresun, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta ayrı bir ilgi ve sevgiyle karşıla- şıyor. Sevgi gös- terip karşılığını alan Erdoğan ve AK Parti için meydanı doldu- ran görkemli ka- labalık iktidar partisinin men- suplarına moral olurken muhale- fet partilerinin de çok çalışması gerektiğinin işaretidir.

"Millet İttifakı"nın adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener’in Trab- zon’da düzenledikleri mitinglere katı- lım eskiye oranla üst seviyede olması nedeniyle farklı bir skor tahmininde bulunanlar hesaplarını yeniden göz- den geçirmeye başladı. Bu da seçimin çantada keklik olmadığının göstergesi. İnce ve Akşener ile Erdoğan’ın halkla buluşma mitinglerinin fotoğrafı- na baktığınızda muhalefetin çok daha hızlı koşması gerektiğini anlarsınız. Son olarak Türkiye’nin T’si Trab- zon'un sonuçları, her zaman sandıkta çıkan tablonun habercisi olmuştur. Uzun lafın kısası muhalefetin Erdo- ğan’a ve AK Parti’ye yetişmesi için çok efor sarf etmesi gerekir.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soy- lu’nun İstanbul’a kaydırılmasının ar- dından ilk sırada yer alan milletvekili Muhammet Balta’nın lokomotif gör- evi üstlenmesi tartışıldı. Aradan geçen süre Balta’nın aday ve aday adayı olanlarla birlikte gösterdiği perfor- mans bu tartışmayı bir anda yok etti. Bu da algı yaratanlara ders oldu. CHP birinci sıra adayı Ahmet Kaya siyasette yıllardır biriktirdiği ser- maye ile sokakları arşınlıyor. Yanında olup onun yüksek performansına ayak uyduranlar halkla buluşuyor, di- ğerlerinin ise konumları şimdiden def- tere yazılıyor. Onlar kendilerini bili- yor. Kısaca CHP’nin sesi Kaya ile yükseliyor.

İYİ Parti’de ise Hüseyin Örs’ün var- lığının kazandırdığı dinamizm vatandaş nezdinde ilgi görüyor. Örs’ün vatanda- şa yansıttığı sinerji en üst seviyede. Örs farkı her zaman her alanda hissedilmiş- tir, umarım 24 Haziran’da da Örs bu- nun karşılığını alır. Bunu da sandıklar açıldığında hep birlikte göreceğiz.


MHP ile Saadet Partisi'nin adayları Nihat Birinci ve Cevat Kurt’un kader- leri sandıklar açıldığında Cumhur ve Millet İttifakı'nın alacağı oylara bağlı. Yerelde gösterdikleri eforun ittifaklara katkısının olup olmayacağı ise 24 Ha- ziran’da belli olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap