SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BUZ DAĞININ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

BUZ DAĞININ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

16 Nisan 2018 Pazartesi - 08:15








■ Ve beklenen gelişme patlak verdi: Emperyalizmin anavatanı ABD, Fransa ve İngiltere Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Esed rejimine dişlerini gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri noktalar hedef alınarak bombalandı. Bu saldırının Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiği bir süreçte gerçekleşmesi ise çok manidardır.

■ Aklıma 'Daha önceleri nerelerdeydin' şarkısı geldi. Bu düşüncemi Başbakan Binali Yıldırım'ın "7 yıldır insanlar ölüyor, bugüne kadar nerelerdeydiniz" sözleri destekler nitelikte. "III. Dünya Savaşı" benzeri bu savaş durumuna tepkiler de jet hızıyla gelmeye başladı. Rus lider Putin, ABD'nin bu girişiminin Suriye'deki insani felaketi daha da derinleştirdiğini, bunun da yeni bir sığınmacı dalgasını teşvik edeceğini belirtti. Diğer taraftan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, saldırıları suç, ABD, İngiltere ve Fransa'nın liderlerini de suçlu ilan etti.

■ Türkiye'den de CHP lideri Kılıçdaroğlu, kimyasal silah kullanımını insanlık suçu diye niteledi, sorunun çözümü için Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi yönünde çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise operasyonu yerinde bulduğunu açıkladı.

 ■ Peki, bölgedeki bu sıcak gelişme Türkiye'yi de ateşin içine çeker mi? ABD'nin gerçek niyetinin Suriye mi, İran mı, yoksa Türkiye mi olduğu şimdilik muamma.

 Ama bu hararetli süreçte ülkemizin teyakkuzda kalması, hiçbir ülkeye güvenmemesi, hele hele 'dost' ve 'müttefik' denilen ABD'nin kirli oyunlarına alet olmaması kaçınılmazdır.


KANUNİ'YE HANÇER
■ Bir okul ki, 'en'lere ambargo koyan,
Bir okul ki, ödül avcısı,
Bir okul ki, başarı öyküsünün kahramanı,
Bir okul ki, güven aşısı,
Bir okul ki, disiplin timsali,
Bir okul ki, eğitim çıtasını her geçen yıl, her geçen ay, her geçen hafta, her geçen gün, her geçen saat, her geçen dakika, her geçen an yükselten,

■ Bir okul ki, deneyimli kadrosuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin yapı taşlarını günbegün ören...
Trabzon eğitiminin mihenk taşlarından Kanuni Anadolu Lisesi'nden söz ediyoruz.

■ Gerek üniversite sınavlarında gerek sporda ve gerekse diğer kategorilerde rakiplerine nal toplatan bu eğitim yuvası son birkaç gündür bize göre hiç de hak etmediği bir uygulamaya maruz kaldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce üzeri çizilerek 'sıradan' okullar listesinde gösterildi, yani amiyane tabirle küme düşürüldü.
Milli Eğitim Bakanlığı Kanuni'yi taltif edeceği yerde 'sıfırcı hocalar' gibi yerin dibine soktu.

■ Zaten AK Parti hükümetinin okullar konusundaki niyeti, hedefi ortada: Öğrencileri imam hatiplere yönlendirmek.
 Bu sayede Türkiye'nin bilimde, ekonomide, sanayide, tıpta, eğitimde, sporda... taş üstüne taş koyacağını düşünüyorlar.


■ Kanuni'ye vurulan bu pranga, bir zamanlar başörtüsü üzerinden dayatma yapıldığını savunan iktidar partisinin kendisiyle çeliştiğini kanıtlar nitelikte.

 Bana kalsa, başarı kıstası olarak öğrencilerin ortaokulu bitirme notlarını esas alır, onları yeterliliklerine göre liselere yönlendirirdim.

■ Adres bazlı uygulamayla Kanuni'ye zoraki öğrenci yerleştirmek, bu okula vurulan bir hançer olur ki, Trabzon'da eğitim seviyesi yerlerde sürünür.

Bizden söylemesi!

AYDEMİR'İN SON DOKUNUŞLARI


■Söz eğitimden açılmışken Erdoğdu İlkokulu'na da bir parantez açmak istiyorum. Bu okul genç ve çalışkan müdürü Mehmet Aydemir öncülüğünde makası iyice açmaya başladı. Mütevazı bütçe ve deneyimli eğitim kadrosu ile öğrencileri geleceğe hazırlayan Erdoğdu İlkokulu düzenlediği etkinlikler ve elde ettiği başarılar kadar, iki yıl önce taşındığı yeni yerinde yaptığı yeniliklerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Okulun giriş kısmına Okul Aile Birliği'nin desteğiyle yapılan Türk bayraklı gergi tavan görenleri adeta büyülüyor.

Bu sanatsal motif için Denetimli Serbestlik İl Müdürü Ahmet İpsuz'un da büyük destek verdiğini buradan es geçmeyelim. Okulun taşınma süreci, öncesi ve sonrası mesai mefhumu gözetmeden canhıraş şekilde çalışan okul müdürü Mehmet Aydemir'in alın teri, öğrencilerinin elde ettiği başarıları da körüklemiş durumda. Aydemir'in son dokunuşları okulun nezih havasına farklı bir ambiyans ve renk katmış.

Yiğidin hakkını yiğide verelim ve Aydemir'i bu satırlar aracılığıyla tebrik edelim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap