SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Büyükşehir ve Gümrükçüoğlu

Büyükşehir ve Gümrükçüoğlu

02 Kasım 2018 Cuma - 09:19








Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. 5 Kasım’da başlayacak aday adaylığı süreci sonrası iktidar partisinin ‘Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olacak’ tartışmaları daha da alevlenecek. Öyle isimler gündeme getiriliyor ki hepsi Trabzon’un evladı. Talip olmak başka bir şey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurunu almak başka bir şey. Trabzon’da şu anda görevde bulunan bir başkan var: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. Aldığı görevin üstesinden gelmek için gayret gösteren Gümrükçüoğlu için öyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ki, hangisine inanasın?

Bir insanı bu denli algı yaratarak yok etmemek gerek. Gümrükçüoğlu babamın oğlu değil. Seçim geliyor, ‘aday gösterilmez, gidecek’ gibi altı boş anlayışa bürünüp saldırmak ona değil Trabzon’a zarar veriyor. Kendi evlatlarımızın bu uğurda yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekmek isterim. Trabzon’un büyükşehir olması için yoğun çalışma yapıldı. Sonuçta büyükşehir olundu diye sevinildi. Herkes alkış tuttu, sonra ne oldu? Sorumluluğu Gümrükçüoğlu’nun omuzlarına yükleyip herkes bir kenara çekildi. Yeniden büyükşehir yapılanması adına uğraş veren Gümrükçüoğlu için olumsuzlukları dile getirmek için sıraya girildi. Bir durun, bir bakın kolay mı büyükşehir yasalarını, çalışmalarını hayata geçirmek?

Beyler, Trabzon büyükşehir yapıldı, top Gümrükçüoğlu’na yuvarlandı. O da coğrafi olarak 4.664 km2 yüz ölçüme sahip Trabzon’u 18 ilçesi ve 786 bin nüfusu ile büyükşehir çalışma koşullarına uyulması için geceli gündüzlü uğraş vermeye başladı. Durum bu iken bir belediye başkanına seçimler yaklaştıkça olumsuz yakıştırmalar yaparak millet üzerinde algı oluşturanların iyi düşünmeleri ve vicdanlı olmaları gerekir. Büyükşehir yapılanmasının getirdiği olumsuzlukların vebalini hiç kimse Gümrükçüoğlu’nun sırtına yüklememeli. Herkesin büyükşehire geçişte ve sonrasında sorumluluğu vardır. Ağabey olarak her yere hizmet götürmek için uğraş veren Gümrükçüoğlu’nun acaba kardeş belediyeleri neler yaptı? Merkezi hükümetin desteğini, milletvekillerinin, iktidar partisi teşkilatlarının Gümrükçüoğlu’na ne kadar omuz verdiklerini sorgulamak gerek. Vurun abalıya misali büyükşehir olmanın ve sonrasının günahı sadece onunmuş gibi algı oluşturup yaklaşan seçim üzeri önünü kesmek için takla atmanın anlamı yok. Şunu hep söyledim: Gümrükçüoğlu yeniden aday gösterilirse kimse şaşırmasın, olur mu olur, çünkü ayaklarının üzerine kalkan Büyükşehir’in daha da iyi hizmetler yapması adına göreve devamı istenirse o da bunu yerine getirir. Sonuç itibariyle büyükşehire geçişte yaşanan ve yaşanacak olan sıkıntıları ve çalışmaları unutmadan herkesin değerlendirme yapması gerekir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap