SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BURAK OLMAYINCA HÜCUM ORGANİZASYONLARI OLDU

BURAK OLMAYINCA HÜCUM ORGANİZASYONLARI OLDU

14 Mayıs 2018 Pazartesi - 08:45








Sadece siyasette değil, sporda da, hele hele futbolda "tek adam" tercihinin doğru olmadığını Trabzonspor, 3-1 kazandığı Bursaspor maçıyla gördü.

Daha doğrusu, çoklu tercih ve takım oyununun hücumda sergilenebileceğini ortaya koydu. Özellikle de maçın ilk yarısında.

Peki ne oldu da Trabzonspor, hücumda takım oyunu ortaya koydu?

Herkesin bildiği cevabı vermeye gerek var mı? Burak yoktu da onun için.

Burak'ın Trabzonspor'a bu sezon katkısı, kazandırdıkları apayrı bir şey. Bizim takım oyunu adına ifade etmek istediklerimiz başka bir şey.


Bursaspor karşısında hücuma yönelik organizasyonlarda futbolcular "tek adam" yerine, "çok adam" tercihi yapabileceklerini görerek hareket edince N'Doye, Yusuf ve Olcay imzalı goller ardı ardına geldi. Burak olsaydı gelmez mi idi?

O ayrı bir konu. Gelebilirdi, gelmeyebilirdi. Geldiği maçlar da oldu. Gelmediği maçlar da. Ama ortada çıplak bir gerçek vardı. Trabzonspor hücuma çıktığı zaman son vuruş için herkes öncelikle ve özellikle Burak'a yöneliyor, Burak'ı arıyor. Topu Burak'tan başka çare yokmuş gibi hareket ediyordu. Böylelikle Trabzonspor'un oyunu da "Tek yol Burak. Başka yolu yok" haline dönüşüyordu.

Bursaspor maçının ilk yarısında görüldü ki, Trabzonspor'un hücumda takım oyunu oynaması gerekiyor. İkinci yarıda biraz rehavet, biraz yorgunluk, çokça da Rıza Çalımbay'ın değişiklik yapmama ısrarı hakimiyeti Bursaspor'a geçirtti ise de, zaman zaman yapılan takım organizasyonları bana göre mesaj verici idi.

Gelelim Mustafa Akbaş'a... Her ne sebeple olursa olsun Mustafa'yı önceki haftalarda oynatmamanın ne denli hata olduğu bir kere daha görülmüştür. Hele hele Kasımpaşa'dan 5 yiyen bir defans ve de tel tel dökülen o defansın ortası söz konusu ise Mustafa'yı kenarda tutanlar kendilerini sıygaya bir çeksinler bakalım.

Ha bir de şu Sosa'nın 15 dakikalığına oyuna konulması var ki anlamak mümkün değil. Sakın ola ki, "daha fazla oynamalıydı" düşüncesinde olduğumu sanmayın. Bana göre hiç oynamamalıydı ve gençlerden biri o süreyi kullanmalıydı. Ama Rıza Hoca her nedense tel tel dökülen bu adamı, "eski hamam, eski tas" sanarak yine sahaya sürdü. Sosa'nın sürülmesi gereken yer, Trabzon ve Trabzonspor kadrosunun dışıdır.


Ez cümle, Trabzonspor camiası saha içinden tribünlerine, taraftarından yöneticisine kadar "tek adam" tercihinden kurtulmalı, "tek yürek" hesabıyla hareket etmelidir.

Çünkü, bu takım, bu kulüp, Trabzonspor tek kişinin değil, koskoca bir camianın, yani onu seven, sahiplenmesini bilen ve becerebilen herkesindir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap