SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BU MÜCADELEYE BU SKOR AZ

BU MÜCADELEYE BU SKOR AZ

16 Aralık 2017 Cumartesi - 22:02








Eskişehirspor'un attığı 32 golün ardından 29 golle ligde en çok gol atan takımların başında gelen Rizespor kendi kalesinde ise 23 gol görerek yine kalesini rakip oyunculara açmış bir takım. Geçtiğimiz hafta Giresun karşısında savunmada adeta üst üste hatalar yapan Rizespor kadrosuna baktığımızda, sahada tek değişen isim Özgür Çek ve Süleyman Koç yedeklere indi. Savunma aynı, ligde 15 haftada en az gol yiyen Ümraniye ve 22 gol atan rakip karşısında Rizespor savunması yine evlere şenlik olarak sahaya çıktı. Bu karşılaşmada Robin orta sahaya yakın oynarken Saadane savunmada Ümit Kurt ile yer aldı, ilk dakikalarda rakip alanda pres yapan Rizespor daha çok rakip alanda gözüktü.

İlk yarıda konuk ekip Rizespor yarı alanına hiç gelemediği gibi orta alanda ve kendi alanında oyunu kabul etti. Rizespor yakaladığı iki net pozisyonu golle süslemeyi beceremedi. Kanatlardan yüklenen Rizespor orta alanda yine beceriksizliğini gösterirken konuk ekip ise savunmada hiç hata yapmadı.    İlk yarıda pozisyon üretmeye çalışan, ancak ceza alanı içinde ayakları birbirine karışan bir Rizespor vardı. Gol sesinin gelmediği ilk yarıda Rizespor'un beceriksizliği demek mümkün. İkinci yarıda Rizespor yine etkili bir oyun ortaya koydu. 51. dakikada Özgür Çek'in ara pasını iyi değerlendiren Kweuke plase bir vuruş ile topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 

74. dakikada sağdan ceza alanına giren Orhan'ın Droje tarafından ceza alanı içinde düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı kullanan Saadane topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

Sahada mücadele vardı, savunmada Saadane hatasız bir oyun sergilerken Rizespor etkili olduğu mücadelede etkisini gol yollarında gösteremedi. Her ne kadar zirve mücadelesinde zirvede olan Ümraniyespor olsa da Rizespor karşısında pek etkili bir futbol oynayamadı. Savunmayı ön planda tutan konuk ekip golden sonra bilinçsiz ataklar ile gol bulmak istedi, ancak Rizespor savunmasını geçemedi.

86. dakikada oyuna yeni giren ve aldığı topla ceza alanına girerken düşürülen Ozan'ın ardından konuk ekipte Ondele kırmızı kart ile oyun dışı kalırken serbest atışı Mehmet Uslu üst direğe çarptırarak filelere gönderdi. İlk yarıda ürettiklerini golle süsleyemeyen Rizespor ikinci yarıda istediğini almasını bildi. 


90 artıda ise Saadane'nin şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Süleyman topu ağlara göndererek skoru belirleyen golü kaydetti.

İlk yarıda varlığını skora yansıtamayan Rizespor ikinci yarının başlarında bulduğu golle skora koştu ve 90 dakikayı 4 golle süsledi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap