SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bravo Sergen

Bravo Sergen

18 Şubat 2019 Pazartesi - 11:20








Hakem hatalarından sonra taraftarlar, stadı doldurarak bu zorlu durumda ‘Takımımızın yanındayız’ mesajı verdi. Bence Trabzonspor’da görünen önemli sıkıntı bu maçta da devam etti. Devamlı söylediğim gibi sistem, oyun planı maalesef yoktu. Rakip takımda bu söylediklerim vardı, 90 dakika boyunca görevlerini eksiksiz yaptılar. Trabzonspor’un oyun mantalitesinde sahaya sürülen defans, orta saha ve forvet, S.O.S. diye bağırıyordu. Oyuncuların yetersiz oluşları, sahadaki performansları her şeyi özetliyordu. Bir takımda oyuncu mevkileri vardır. O oyuncu o mevkiye aittir, kriterleri de iyi bilir. Hatayı da az yapar. Bizim sağ bek ve sol bek futbol nasıl oynanır bilmiyor sanırım. O mevkilerin kriterleri vardır: yer tutmak, derinlik, baskı gibi... Eğer bu saydıklarım yoksa arıza zaten ortaya çıkıyor. Sol bek çakma. Ya Allah aşkına bu oyuncuyu hangi mantaliteyle sahaya sürdünüz? Ne istediniz de, verdi? Ne istemediniz de, vermedi?

Anlayamıyorum. İki stoper var ki aynı şekilde performansları oynadıkça düşüyor, hata oranı da artıyor, bunları da anlamış değiliz. Soruyorum teknik heyete: Sahadaki Yusuf’a verilen görev neydi? Topu alıp ileriye sürmek mi? Defansif özellikleri olması gereken bu oyuncumuz ofansif özelliklere sahip olduğundan sahada kendi bildiğini okuyordu. Sosa Allah’tan işi bilen, yetenekli bir oyuncu. Kondisyonu ekonomik olarak kullanarak o mevkiyi kapatmaya çalıştı ama beceremedi. Çünkü iki aydır sahada yoktu. Abdülkadir kenar oyuncusu mu, değil mi? Bir defa buna karar vermek lazım.

En önemli dediğimiz iki oyuncumuz kenara alınıyor. Bunlar beklentimiz olan oyuncular değil miydi? Ekubakar (Ekuban) sahada var mı yok mu gözükmedi. Bir de sol kenar oyuncumuz vardı. Olduğu yerde çalım atıp, olduğu yerde kalan bir oyuncu bize nasıl katkı sağlar? Allah aşkına bir oyuncu (Nwakaeme) çalım atıp oyuncunun üzerine gitmez mi? Yabancı oyuncuları takıma kazandıranları merak ediyorum. Kim ön ayak oldu? Sonuç olarak, Rodallega penaltıyı kaçırarak Trabzonspor’u adeta yok etti. Alanyaspor hocası Sergen Yalçın’ı kutlamak gerekir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap