SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Biz Turizm şehri olmak istiyor muyuz?

Biz Turizm şehri olmak istiyor muyuz?

24 Temmuz 2018 Salı - 09:35








Öncelikle bizler bu şehri yönetenler bu soruya cevap vermek zorundalar ki turizm hakkında fikir beyan etmeyi sürdürelim.

Trabzonda trafik ve görüntü kirliliğinden başka bir de Restorasyon sorunu var. Hemde büyük!!!

Şehrimizin bir çok turizm çeken merkezleri var. Şehrimizin tanıtımında öncü olmuş bu merkezleri kaybetmekle karşı karşıyayız. Diyeceksiniz ki nerden çıktı bu iş.. Şurdan çıktı efendim. Turizm firmalarının kataloglarına baktığınız da bu mekanların yer almadığını görürsünüz. Bunların en başında Sümela manastırı gelir ki... yıllardır süren restorasyon hala devam ediyor. Trabzon’un en önemli merkezlerinden biri olan Sümela hala kapalı. Aldığım bilgiye göre yapılan çalışmalar gerçeğiyle örtüşmediği yönünde. Böyle önemli ve hassas bir konuda yetkilileri de bir kenara koyuyorum vatandaşın tepkisizliğini anlamak mümkün değil. Uzungölü gözüne sokan zihniyet Sera Gölüne musallat oldu. Tam oranında içine edeceklerdi ki imdada Trabzon’un bakanı Soylu yetişti de bir başka Uzungöl vakası yaşamadık.

Şehir merkezinde ise Restorasyonu bitmeyen Kostaki Konağı var. Burda da yapacak firmada bazı değişiklikler olmuş. Çok ağır ilerleyen inşaatta aslına uygun ilerlemiyormuş. Bu konuda vatandaş biraz daha ciddiyet istiyor.

Daha da sayacak olursak Kızlar manastırı, Santa Harabeleri de pek içe sinmiş durumları yok.


Hala daha gün yüzüne çıkmamış bir çok tarih misafirleriyle karşılaşacağı günü iple çekiyor. Demek ki genel itibarıyla bu alanda ciddi bir sorun var. Sorun büyük olmasına rağmen kimsenin kılını kıpırdatmadığını görmek bölge adına üzücü.

TÜRKSESİ Matbaa - Ajans - Reklam’ın çıkardığı VİZYON TRABZON adlı dergide Trabzon’un Arafilboyu (Maşatlık) mahallesinde kayaların içinde ki hazineden bahsettik. Sümela Manastırını aratmayacak derecede ondan daha da korunmuş, bozulmamış Manastırı gün yüzüne çıkardık. Başta Turizm Müdürlüğü olmak üzere bir çok mercileri de bu tarihe sahip çıkmaya davet etsek de bir arpa boyu gidemedik. Kısaca birileri bu tür işlerle uğraşmak istemiyor.

Müteşebbisler bin bir güçlükle borç harç mekanlar açacaklar, mücadele edecekler ki turist gelsin diye. Ama bu işler devlet desteği olmadan, istişare olmadan, aynı hedefe koşulan bir yol olmadan başarı da gelmez, süreklilikte. Bizde ki bu koordinasyonsuzluk yüzünden başta Arap Turistler olmak üzere bir çoğunu Ordu’ya kaptırmış durumdayız. Bu yaz da gelip geçti. Sonuç olarak üzerine koyduğunuz bir plan projemiz olmadığı için kalıcı Turizm için bir tecrübe sahibi olamıyoruz. Trabzon kabuğunu kırmadığı sürece Turizmi turizm gibi yapmadığı müddetçe burasının turizm şehri bir olması söylemden öteye geçemez. Kalın sağlıcakla..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap