SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Biz neden böyle olduk?

Biz neden böyle olduk?

11 Kasım 2017 Cumartesi - 07:51








Trabzon, geçmişte her alanda örnek bir şehirdi. Şehir kültürünün en güçlü olduğu geleneksel değerler ile çağdaş değerleri en güzel harmanlayan şehirlerden bir tanesiydi. Kutuplaşma yok denecek kadar azdı. Hiçbir zaman o'cu, bu'cu bölünmüşlükler şehrimizde vuku bulmadı. Ama, maalesef günümüzde şehrimizde kültürel erozyon had safhaya ulaştı. Bizi hayatta tutan ahlaki ve kültürel değerlerimizi bir bir kaybediyoruz. Ne küçüğün büyüğe saygısı var ne de büyüğün küçüğe sevgisi!

Çocuklarımıza sahip çıkmıyoruz. Madde bağımlılığı yaşının ilkokullara kadar düşmesi bunun göstergesi. Çocuklarımız bonzai krizine giriyor. Bonzai gibi madde bağımlılığı nedeniyle ölen çocuklarımızın sayısı 20'yi aştı. Bu bile başlı başına Trabzon için utanç verici değil mi?

Her sabah okullarına gittiklerini zannettiğimiz çocukların ilk olarak sahil parkına gidip burada sigara, hatta esrar gibi uyuşturucu maddeleri kullandıklarına ve okullarına hiç uğramadıklarına şahit oluyoruz. Her gün çok sayıda çocuk derslere girmeden vaktini sahil parkında başıboş geçiriyor. Burada çocuklar arkadaş çevreleri nedeniyle hiç istemediğimiz ortamlara, alışkanlıklara itiliyor.

İHMALKÂR DAVRANMAYALIM

Sık sık madde bağımlılığı nedeniyle parklarda komaya giren, kendinden geçen, adeta bir zombiye dönüşen çocukların haberleriyle sarsılıyoruz. Eğer çocuklarımızın böyle olmasını istemiyorsak gerekli önlemleri almalıyız. Bu konuda asla ihmalkâr davranmamalıyız. İnternet oyunlarının bile çocuklarımızın psikolojisini etkilediği, davranışlarına yön verdiği bir çağda yaşıyoruz.


Rize'de ders sırasında ön sıradaki arkadaşının boğazını keserek ölümüne neden olan çocukların haberlerini okuyoruz. Çocukları bu cinnet ortamına iten, onları birer katile dönüştüren ortamları iyi analiz etmeliyiz. 'Mavi Balina' adlı şiddet içerikli oyun nedeniyle Türkiye'de intihar eden çocukların sayısının 140 civarında olduğundan söz ediliyor. Özellikle manevi olarak desteklenmeyen, aile ortamında sevgi ve şefkatten uzak çocukların bu ortamlara daha kolay düştüğünü biliyoruz.

O yüzden çocuklarımızın her şeyiyle A'dan Z'ye her şeyiyle ilgilenmeliyiz. Bu konu hiç boş bırakmaya gelmez. Buradan velilere sesleniyorum. Her anlamda çocuklarınıza sahip çıkın. Acaba her sabah okullara uğurladığımız çocuklarımızın arkadaşları kimler, hangi arkadaşlarla düşüp kalkıyorlar hiç merak ettiniz mi?

Öğretmenlerin çocuklarımız hakkındaki düşüncelerini, derslere devam durumlarını sorup soruşturuyor muyuz? Onları sadece okullara göndermekle iş bitmiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap