SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Biz bu filmi daha önce seyrettik

Biz bu filmi daha önce seyrettik

09 Şubat 2019 Cumartesi - 09:40








Hemşehrimiz Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, "Önümüzdeki günlerde belediyelerimiz sebze ve meyve satmaya başlayabilir" demiş. 1970'li yılların sonunda biz bu filmi seyretmiştik. Atatürk Alanı'ndaki eski belediye binasının önünde belediyeye ait kamyonlarla ekmek satıldığı günleri, benzin ve mazot kuyruklarını, Aslan Yıldırım’ın Of kaymakamı olduğu günlerde belediye binası önünde kaymakamlık ile belediye memurlarının meyve ve sebze sattığı günleri biz bizzat seyrettik. Trabzon Valiliği sırasında Aslan Yıldırım’a ben bunu sormuştum. "Evet, pahalılığı önlemek için hükümet yetkililerinin aldığı bir karardı, biz de uyguladık ancak bu işten birçok zararlı çıktı" demişti. Şimdi iktidar sahipleri pahalı sebze ve meyvede faturayı sebze ve meyve halleri ile semt pazarlarına kesiyorlar. Başkanlar aynı zamanda TTSO Meclis üyesi de olan Ercan Şılbır ve Gökmen Emirzeoğlu yaptıkları açıklamalarda, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi milyarlarca para harcayarak önceki ay sebze ve meyve haline 9 adet tam otomatik kartlı kapı taktı. Otopark fiyatları ücretsizken uluslararası havalimanlarından daha pahalı hale geldik.

Bunların asıl gayesi esnafın sebze ve meyve hallerine uğramadan geçmesine neden olmaktır. Peki direkt üreticiden ürün alan il ve ilçelerinde iktidara yakın BİM, ŞOK, A1O1 Market ile MİGROS, GİMA gibi çok sayıda büyük market var. Dün buradaki fiyatları marketlerde pazarlarda karşılaştırın, eğer biz onlardan pahalı satıyorsak zarar etme adına fiyatları daha aşağı çekeceğiz. Önce onlara, sonra bize bakın! Nasıl üreticiden bu kadar halı malı alıyorsunuz bir sorun, sonra bize hesap sorun" diyorlar. "Bakın biz üreticiye mal garantisi vermesek yani 'Siz ekin, biz satın alacağız' demesek birçoğu ekmeyecek, biçmeyecek, ovalar yeşillenmeyecek. Çünkü herkesi tembelliğe alıştırdınız. Kömürü, kumanyayı ve her türlü sağlık yardımını veriyorsunuz, fakir fukaraya elektrik ve su parası da veriyorsunuz, milleti tembelliğe alıştırdınız. Şimdi de hesap soruyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap