SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Biz Anadoluyuz

Biz Anadoluyuz

29 Ekim 2017 Pazar - 09:30








Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan ile sayın bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük önem ve hassasiyet verdiği kardeşlik projeleri bütün hızıyla devam ediyor. İşte bu projelerin en önemlisi de “Biz Anadoluyuz”. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilimizin seçildiği proje kapsamında 15 yaş altı 50 bin öğrenci ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret edecek.

Proje ile iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun gelişmesi ile birlikte terör örgütlerinin istismardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor. Bu proje, çocuklarımızın hem tanışma hem kaynaşma hem de dayanışma içinde olmaları açısından son derece önemli ve değerli. Trabzon’a da Şanlıurfa’dan kardeşlerimiz gelip burada misafir oldu. Sayın bakanımız Süleyman Soylu hepsini havalimanında karşıladı.

Çok güzel bir atmosfer oluştu. Şanlıurfa’dan gelen ve ilk defa başka bir şehre çıkan çocuklarımızın mutlulukları görülmeye değerdi. Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyemiz şehrimize gelen çocuklara en güzel şekilde ev sahipliği yapma noktasında çaba sarf ediyorlar. 180 gün sürecek “Biz Anadoluyuz” projesine sahip çıkmamız gerek.

Evlerimizi, işyerlerimizi, okullarımızı, tarihi ve doğal güzelliklerimizi ama hepsinden ötesi de sevgimizi ve kalbimizi çocuklarımıza açık tutalım. Doğu ve Güneydoğu ile Karadeniz arasında kurulan sevgi köprüleri kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edecek. Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutladığımız bugünlerde geleceğimizin gençlerine sahip çıkmak hepimizin boynun borcu olsa gerek.

***
TRABZON’DAN ŞEHİT AİLELERİ GEÇTİ


Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan ile 'Kardeş Şehirler Projesi' kapsamında Bingöl’de tanışmıştık. "Trabzon’a gelmek istiyoruz" deyince onların deyimi ile “baş göz üstüne” deyip ben de çok sevindim ve heyecanlandım. Kendi bünyelerinde proje hazırlamışlar ve Karadeniz turuna çıkmışlar.

Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu’yu kapsayan Karadeniz illeri gezisinde amaç hem bölgeyi yakından tanıma ve görme fırsatı yakalamak hem de şu hassas süreçte bütün terör örgütlerine, birlik ve beraberlik mesajını vermek. Şehit aileleri bizim onurumuz, gururumuz. Unutmayalım ki Trabzon’daki şehit annesi ile Bingöl’deki şehit annesinin gözyaşları aynı. Hepsi bir noktada “kaderdaş.” 80 kişiden oluşan şehit ailelerimizin Trabzon'da ağırlamasında ev sahipliği yapan Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca’ya teşekkür ediyorum.

Sağ olsun Trabzon Valisi Yücel Yavuz şehit ailelerimizi yalnız bırakmayarak onların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ da şehit ailelerimizin yanındaydı. Bingöl Vali Yardımcılığı görevinden Sürmene Kaymakamlığına henüz atanan Çığ da şehit ailelerini Belediye Başkanı Rahmi Üstün’le birlikte ağırladı.

Çaykara Kaymakam Vekili (Dernekpazarı Kaykamamı) Murat Yıldız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı İlçe Jandarma Komutanı J.Asb. Başçavuş Okan Aygün, Çaykara İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Alver, Jandarma Emniyet Amiri Göktay Öksüz, Çaykara Kadastro Birim Amiri aynı zamanda Trabzon Artvinliler Derneği Başkan Yardımcısı Serkan Coşkun kardeşimiz de şehit ailelerine Uzungöl'de rehberlik yaparak desteğini esirgemedi.

Gösterdikleri yakın ilgi ve samimiyetten dolayı Bingöl şehit aileleri adına hepsine teşekkür ediyorum. Bingöl’den Trabzon’a gelirken ve giderken büyük bir hassasiyetle ev sahipliği yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e ve belediye personeli Yaşar Köse kardeşime ve ilgili tüm kurum kuruluşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.


Şehitlerimize ve onların ailelerine, gazilerimize vefa göstermek her babayiğidin işi değil. O duyguyu iliklere kadar hissetmek gerek. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tek başına bir slogan değildir. Önemli olan, bu sözün hakkını teslim etmek şehitlerimize ve yakınlarımıza sahip çıkmaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap