SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BİRLİKTEN KUVVET VE HUZUR DOĞAR

BİRLİKTEN KUVVET VE HUZUR DOĞAR

25 Şubat 2018 Pazar - 07:00








Birkaç kere belirttik ama bir kere daha hatırlatalım ki; ulusal birliği sağlamada en etkin rolü devletin başında bulunan yöneticiler ile, demokrasinin temellerinden olan siyasi partiler (parti liderleri) oynarlar. Bu durum, ülkenin bekası ile doğru orantılıdır. Ve!.. Bir kere daha belirtelim ki; bir ülkede iç barış, huzur ve güvenlik, milletin kaderinde söz sahibi olanların temel sorunlarda anlaşmış olmalarıyla sağlanacaktır…

        Önce yakın tarihimize bir bakmamız gerekiyor. Milli birliğin (Ulusal Birlik) güçlü olduğu zamanlarda aziz milletimiz çok büyük zaferler kazanmıştır. İstiklal Mücadelemizi (Kurtuluş Savaşı) hatırlayalım. Milletçe birliğimizin en doruğa çıktığı zamanlarda, o büyük zafere ulaşmıştık. Biz millet olarak, ülkemizin bekası tehlikeye düştüğünde birlik olmak, birlikte mücadele etmek gibi bir özelliğimiz vardır. Efendim, bu tespite, bu topraklar üzerinde yaşayan hiç kimsenin bir itirazı olabilir mi? Hayır olamaz.

       Öyleyse; bugün karşı karşıya kaldığımız ülkemizin güvenliği ve bekası için önce ağız birliği, yani söz birliği yapmalıyız. Aykırı sesler çıkarmak, birliğimize halel getirecek laflar etmek kimlerin işine yarayacaktır, elbette bekamıza kastedenlerin… Çünkü bugün yaşadığımız sorun, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü sorunudur. İttifak halinde üzerimize geldiklerini, verdikleri silahlarla, ördükleri beton dehlizlerle, istikamlarla varlığımıza, yok olmamıza kastettikleri ayan beyan ortada… Bu durumu çok iyi anlamamız gerekir. Artık kayıtsız şartsız kenetlenmek zorundayız. Hiç kimse birtakım bahaneler üreterek, kin ve nefret güderek hareket edemez, herkes açıkça safını belli etmelidir. Herkes, öyle kenardan dolanarak, girdiğimiz bu beka mücadelemize zarar verecek saçmalamalardan vazgeçmelidir…

       Hiçbir zaman hatırımızdan çıkmamalıdır ki; büyük ve tarihi olayları ancak büyük milletler yapabilir. Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Türk milleti kendisi için, kendi geleceği ve kurtuluşu için çalışan kimseleri ve kurulları zorluk karşısında bırakmayacak kadar yüksek vatanseverlik ve yüksek onur duygusuyla doludur. Ve!.. Yeter ki, birliğine ve dirliğine halel getirmesin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap