SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

11 Nisan 2018 Çarşamba - 09:00








■ Demek ki oluyormuş.

Demek ki alınan karar döndürülebiliyormuş.

Demek ki birlikte hareket edilebiliyormuş.

■ Demek ki bir araya gelinebiliyormuş.

 Rize'nin Hemşin ilçesinde yapımı planlanan HES'ler için, 12 köy ve mahalle muhtarlarından tutun, ilçe parti teşkilatlarına kadar herkes tek yumruk olup bir araya geldi.


Ve en önemlisi herkes yapılması düşünülen HES'e karşı net tavır ortaya koyup birleşti.

■ Helal olsun. Ortak bildiriye imza koyanları yürekten kutluyorum

SAHİ GÖREN DUYAN VAR MI?

■ Yeni bir parti. Hani derler ya çiçeği burnunda diye. İYİ Parti de bu misal. Haliyle bu yeni partiden beklenti de çok büyük. Diğer illeri, ilçeleri bilmiyorum ama Trabzon'da işler yolunda gitmiyor gibi. İYİ Parti'nin sesi soluğu çıkmıyor. Nedendir bilemem.

 ■ Acaba diyorum İl Başkanı Hasan Saka bu işi taşıyacak kıvamda mı değil? Acaba diyorum birileri kendisine öne çıkmamasını mı telkin ediyor?


■ Acaba diyorum başka bir sıkıntı mı var? Vallahi ben İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarının sesini pek duyamıyorum. Belki de seslerini duymamamızın nedeni Değirmendere havzasında oluşumuzdan mıdır?

■ Ben yine de fikrimi açık seçik yazayım, İl Başkanı Hasan Saka silik bir il başkanlığı icra etmektedir. Ne dersiniz, siyasete henüz ısınamamış olabilir.

BİR GECE ANSIZIN

 ■ Nasıl bir çalışmaydı?

Adeta insanlarda şok etkisi yarattı!


Kaşla göz arası yapılmaya çalışıldı ama gelen tepkilerden dolayı yemedi.

Yapılanlar bir film gibiydi.

 Hani filmlerin çekildiği platolar vardır ya, film için hazırlanırlar.

■ Ganita'da yaşananlar da böyleydi.

Kepçeler, dozerler durmaksızın öyle çalışıyorlardı ki, filmi uzaktan izleyenler bile, sahneye koyulan senaryoya bir anlam veremediler.


O nedenle de kimsecikler ilk anda tepki gösteremedi.

Ne zaman ki Ganita'daki o görüntüler sosyal medyada paylaşıldı, kızılca kıyamet kopartıldı.  

Ve hemencecik geri adım atıldı.

 Konuyla ilgili yapılan açıklamalar ise daha ilginçti.

Neyse daha fazla zülfüyâre dokunmayalım ama şunu da söylemeden etmeyelim: Yahu arkadaş o ki böyle bir düşünceniz var, neden bunun duyurusunu daha önce yapmazsınız?


 Ne yalan söyleyeyim, seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde, bu gibi çalışmalar iktidar partisine oldukça zarar veriyor.

KİM OLURSA OLSUN...

■ TTSO seçimi papatya falına döndü. Yok o başkan olacak. Yok bu daha avantajlı başkanlık için. Yok ikisi birleşecekmiş. Kiminle konuşuyorsak, hepsi farklı farklı yorumlar getiriyor çıkan sonuç için. İnanın kafamız hayli karıştı. En doğru bilgiye Cuma günü yapılacak TTSO başkanlık seçiminde ulaşacağız. Kimin başkan olacağını cuma günü yapılacak seçimde grup başkanları belirleyecek.

■ Yine de verilecek kararın Trabzonumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Kim başkan olursa olsun kazanan Trabzon olsun.

HANGİSİ DOĞRU?

■ 900 yataklı mı 1100 yataklı mı olacak şehir hastanesi? Son açıklanan 900 yataklıydı. Önceki gün vekil Ayşe Sula Köseoğlu açıkladı. Şehir hastanesinin Akyazı sahilindeki 400 dönümlük dolgu alanına 1100 yataklı yapılacağını söyledi.

■ En son karar 900 yataklıydı, sonra bu rakam 1100 yatağa mı çıktı bilemiyoruz. Ama şunu söyleyebilirim:

■ Şehir hastanesi kurulması düşünülen yer Akyazı sahil dolgu alanı olmamalı.

■ O alan heba edilmemeli. Hani bu karardan vazgeçilip, başka bir alana şehir hastanesi kurulabilse. Olur mu olur. Ne dersiniz.

RANTA KURBAN EDİLMEDİ

■ Avni Aker'in yeri Kent Park olacak. Hepimizin istediği bu proje nihayetinde hayata geçecek. Orada önemli derecede yeşil bir alan kazanılacak.

■ Aynı zamanda Yavuz Selim sahası da orada yaşatılacak. Devletin hayata geçirmeye çalıştığı bu projeye karşın, MÜSİAD da Avni Aker'le ilgili yaptığı projeyi ortaya koydu. MÜSİAD'ın projesinde de alabildiğiniz kadar yeşil alanlar, koşu ve yürüyüş yolları düşünülmüş. Ama devletin projesi bana daha organik geldi.

■ Hemen söyleyeyim, iki projeyi de önemsiyorum. En azından o alan ranta kurban edilmiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap