SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BİRLİKTEN DEVLETE

BİRLİKTEN DEVLETE

08 Nisan 2018 Pazar - 07:40








Evet, değerli okurlarımız; en büyük erdem, en yüce duygu, hiç şüphesiz vatan sevgisidir. Milletleri ayakta tutan, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlayan en büyük ahlaki değerlerin başında vatan sevgisi gelmektedir. Milleti ve devleti ile birlikte her bakımdan birlik, her bakımdan hür ve bağımsız yaşayabileceği bir vatan bulamayan insanların inanç ve itikatlarını, her türlü görevlerini yerine getirmesi mümkün değildir.

     Her zaman dile getirdiğimiz gibi bir kere daha hatırlayalım ki; atalarımız, birlik ve beraberlik sayesindedir ki, tarihe ışık tutmuş birçok devlet kurmuşlardır. En son dünyaya örnek bir beraberlikle Kurtuluş Savaşı’nı vererek dünyanın mazlum milletlerine örnek olmuş Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur…

     Evet, değerli okurlarımız; ülke toprakları üzerinde yaşayan her vatandaşımız bilmelidir ki, tefrika (ayrılık) illetine tutulmuş hiçbir toplum varlığını, gücünü, kuvvet ve kudretini, şeref ve haysiyetini huzur içinde devam ettirmesi mümkün olamamaktadır. Tarihin bu örneklerle dolu olduğunu biliyoruz. Özellikle siyasi tefrika, en küçük toplum birimlerini kargaşaya sürüklemekte, bu gibi durumlar toplumda ayrışmalara, nizalara, karalamalara, yaralamalara neden olmakta, ülkede birlik ruhunu parçalamaktadır. Bir başka söylemle, siyasi hırs, toplumun tüm değerlerini kökünden zedelemektedir. Toplumda meydana gelen huzursuzlukların başında, normal siyasi rekabetten öte, siyasi hırs, siyasi kin ve nefret, siyasi çekememezlik, tüm değerleri berhava etmektedir.

      Özellikle ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu gördükten ve anladıktan sonra, bize kin besleyen iç ve dış mihraklara karşı birlikteliğimizi siyasi getiri (rant) uğruna bozacak her türlü eylem ve söylemlerden uzak durmak hepimizin görevidir.

      Atalarımız yüzyıllardır vatanı için, dini ve mukaddesatı için canlarını verdiler, şehit oldular, onların kemiklerini sızlatacak ayrılıklara düşmeyelim. Devletimize zarar verecek her türlü hal ve hareketlerden sakınalım. Millet olarak birliğimizi bozmazsak, dünyanın saygın ve sözü geçen ülkesi konumuna kısa zamanda ulaşacağımızı zihnimizin bir köşesine hiç silinmeyecek şekilde kazalım…                                                                                                                                                                                                    


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap