SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bir yol hikayesi

Bir yol hikayesi

19 Ekim 2017 Perşembe - 08:59








Bundan 10 yıl önce merkez Yeşilyurt köyüne dağ ve tepelerden gidilirdi. Bu köye öyle bir anayol yapılsın ki komşu köyleri de birbirine bağlasın ve kısa yoldan şehre ulaşsın diye araştırma yaptık. Büyük uğraşlar sonucunda İkisu köyünün bitiminde dere yukarı bir yol uzantısına karar verip o günkü şehrimiz valisine konuyu açtık ve kabul gördü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul’a talimat verip halledilmesini söyledi.Yaptığı çalışmalarda 700 m2 yerin istimlak edilmesi gerekiyordu. Mal sahibini uzun uğraşlar sonucu bila bedel olarak yerin verilmesine razı ettik. İl Özel İdaresi yolu açtı, açılan yol ham toprak yoldu. İl Özel İdaresi 3km.yola malzeme dökerek güçlendirdi. Sıra asfalt veya beton yapılmasına geldi.

Belediye başkanımıza 3 kez konuyla alakalı ziyarette bulundum. Talimat vermesine rağmen olmadı. Hala olmasını bekliyoruz. Orman ve patika vs. yollara asfalt ve beton dökülmesine rağmen bu grup yolu kullanılamaz halde 10 yıldır kaderine terk edilmiş. Yıllarca yapılmayan bu yola bir anlam vermek mümkün değil.

NOT: Bu yazdıklarım o köy sakinlerinin her gün bu yol için yakınmalarıdır.

BİR SPOR SALONU


2011 yılında şehrimizde yapılan Karadeniz Oyunları için birçok spor tesisi yapılmıştır. Oyunlar başlamadan önce KTÜ öğretim görevlisi tenişci Halit Suiçmez ile Zigana Tv’de oyunlarla ilgili program yapıyorduk. Bazı sporlar vardır ki her bölgede yapılmaz. Bölgemizde jimnastik pek öne çıkmış bir spor dalı değildir.

Yomra’da bir jimnastik salonu yapılıyordu. Bir programda ‘bu salonun tek jimnastik sporu için yapılırsa oyunlardan sonra sporcu olmadığı için depo olarak kullanılır’ demiştik. ‘Bu salon çok amaçlı yapılırsa oyunlardan sonra aynen diğer spor faaliyetlerine devam edilir’ dedik; tepki gördük. Şu anda o gün söylediğimiz gibi pek faal bir durumu yok. Çok amaçlı bir duruma döndürülmesi gerekir.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap