SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BİR PUANA TAV OLDULAR

BİR PUANA TAV OLDULAR

04 Mart 2018 Pazar - 08:58








Karadeniz derbisinde öyle bir maç oynandı ki, bir yanda şampiyonluk yolunda kayıp istemeyen Çaykur Rizespor, diğer yanda kayyuma terk edilmiş ve küme düşme potasına girmek istemeyen ev sahibi Samsunspor.

Futbolda direnç çok önemli, hele ki bu ligde "bana orta sahanı söyle, sana maç sonucunu vereyim" düşüncesi hakim. Geçen hafta İbrahim hoca Elazığspor'un ilk devredeki pısırık oyununa kandı, ikinci devre başında Lincoln değişikliği yaparak dirençten biraz uzaklaştı ve maç sonu çok ucuz bir golle çok pahalı iki puan kaybı yaşandı.

Bizim takımın orta sahasında bu maçta Abdullah'tan formayı alan Robin Yalçın ve Koray ikilisinin hücum yönünü boş geçtim, bu ikilinin defansif yönde vasat olma şansları hiç yok. En ufak tökezlemede o bölgedeki direnç kaybı göstergeleri baş aşağıya döndürüyor. Diğer yanda ise yine son haftalarda rakip takımın stoperlerinin kelepçesi altında kilitlenen santrfor Vedat Muriqi bu maçta o kelepçeyi birkaç kez çözmek istedi ama sanırım yine başaramadı.

İbrahim hoca bu maça tek değişiklikle çıktı ama bana sorarsanız takım komple yorgun derim size. Koca ilk devre net bir pozisyon yok. Dan dun top altında mücadele eder gibi görünen iki takım. Kanatlarda görev alan Samu ve Süleyman koca 45 dakika boyunca boşa kürek çektiler. Recep bu devre bir şeyler yapmak istedi ama o da vasatı aşamadı. Bu devrede hem Samsunspor hem de Rizespor neredeyse sıfır pozisyon altında soyunma odasının yolunu tuttular.

Maçın ikinci devresine vites yükselterek başlayan Rizespor, bu devre hücumda biraz daha canlı gözükse de kaleyi bulan şutlar ya defanstan döndü ya da çerçeveyi bulmadı. Ev sahibi Samsunspor taraftar desteği altında elinden geleni yaptı ama kadro kalitesi bir iki gömlek daha iyi olan lider Rizespor'a bu futbol bence yakışmadı. Son paslarda vurdumduymaz bir görüntü veren yeşil-mavili takımın bu kadar kötü görüntü altında 3 puan çıkartması bence futbol mucizesine girerdi, ona da zaten ilâhlar müsaade etmedi.


Sonuç olarak kötü günde kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Nitekim İbrahim Üzülmez'in talebeleri de dün Samsun'da sadece mücadele gücü altında bir puana tav oldular. Şampiyonluk yolunda puan puandır diyelim ve son noktayı koyalım. Bu takıma yeni bir seri lazım, inşallah hafta içi bu serinin başlangıcını evimizde yapar ve yeniden ayağa kalkarız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap