SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BİLİŞİM HAFTASI

BİLİŞİM HAFTASI

03 Mayıs 2018 Perşembe - 01:05








Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Bilişim Haftası,bilişim teknolojisinin özellikle son yıllarda ortaya koyduğu ürünler ve gösterdiği üstün gelişim sayesinde insan hayatını etkilemiştir. Bu etkiyi ülkeler üzerinde de görmek mümkündür. Bilişim teknolojisini yakından takip eden ülkeler kalkınma hızlarını artırırken diğerleri bu sürece ayak uyduramamanın getirdiği olumsuzlukları yaşamaktadır. Günümüzde teknolojik gelişmelere ayak uyduramayan milletlerin yaşam şansı git gide azalmaktadır. Çağımız zenginliğin para ya da doğal kaynaklarla değil; bilgiyle ölçüldüğü bir çağdır. Bu çağda var olabilmek isteyenler eğitim ve öğretimin gücünün farkında olmalıdır. Eğitimin ikinci planda kaldığı bir ülkede gençlere yeterli eğitim imkanları sağlanmıyor demektir, bu da değerli beyinlerin yurt dışına gitmelerine neden olur ki hiçbir ülke böyle bir yıkımın altından kalkamaz.

Bilim teknolojilerini kullanmak kadar bu teknolojileri toplumun ihtiyaçları ve alışkanlıkları doğrultusunda yönlendirip ayarlamak da önemlidir. Bilişim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanan toplumlar bu sayede daha üretken ,daha esnek ve daha yaratıcı olma yolunda büyük adımlar atabilirler. Ayrıca yeni ve verimli eğitim yöntemlerini öğrenmek bunların değişik uygulamalı olanlarını görmek yine bilişim teknolojilerini  etkili bir şekilde kullanmayla mümkündür.

Milli eğitim sistemimizin çağın gereklerine uyum sağlaması bu teknolojiyi ne kadar verimli kullandığımızla doğrudan ilişkilidir. Bilgi toplumuna dönüşmenin yolu bilişimden geçer. Bahsettiğimiz hedeflere ulaşmak bugün toplum olarak en öncelikli konumuzdur. Avrupa Birliği’ne tam üye olma sürecindeki Türkiye’nin elindeki genç nüfusu eğiterek ondan büyük ve güçlü bir bilgi toplumu oluşturması mümkündür. Bu Türkiyenin önündeki en önemli fırsatlarındandır. İşte bu fırsatın gerçeğe dönüşmesi için tüm okullarımızın bilgi çağının gereği olan bilgisayarlarla donanması şarttır. Bu eğitim ve teknoloji seferberliğine katkıda bulunmak için yapılan çalışmalara maddi ve manevi destek olmak ülkemizin geleceğini aydınlatır

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap