SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Beraberliklerle olmuyor

Beraberliklerle olmuyor

17 Şubat 2018 Cumartesi - 06:45








Bu gidişle olmayacak gibi görünüyor. Futbol oyununda bazı maçlar oynarsınız, kazanamazsanız, kaybetmeyin diye... Trabzonspor o düşüncede olan bir takım hiçbir zaman olmamıştır. Trabzonspor üst sıralardan kopmamak, Şampiyonlar Ligi olmazsa UEFA Ligi’nde oynamak zorundadır. Yönetim de teknik kadro da oyuncu grubu da bu zihniyette ve bu düşüncede olmalıdır.

Trabzonspor, Ankara’da Gençlerbirliği maçına çıkarken on bir haftadır kaybetmeyen bir takımdı. Görüntüde ve maçlara bakınca neden niçin olduğunu sorgulayan çok az kişi vardı. Bu durumun nedenine gelince, ‘Trabzonspor maç kaybetmiyor’ diyen belirli kesim vardı. Fakat futbolun içinde olan kesim bu işin böyle gitmeyeceğini adı gibi biliyordu. Bunlardan biri de benim. Maç kaybetmemekle, beraberliklerle başarılı olunmaz. “Benim elime verilen kadroyla mücadeleye devam ediyorum. Maddi sıkıntılardan dolayı transferleri yapamadık” demek Rıza hoca gibi bir teknik adama ait sözler değildir diye tahmin ediyorum. Çünkü sana sorarlar, ‘Göreve geldiğin, görevi kabul ettiğin takımın oyuncu grubunu bilmiyor musun’ diye. Konuşmalarda, açıklamalarda daha net cümleler kullanmalıyız.

Gelelim Gençlerbirliği maçının genel yorumuna...

Maçı Ankara’da canlı gözlerimle seyrettim. Trabzonspor korkak oynamamalı, cesur, cesaretli, istekli, arzulu, bir o kadar da kazanma duygusu takım olarak üst seviyede olmalı.

Trabzonspor takım olarak hala organize olamamış, hücumlarda çoğalmaya çalışıyor. Fakat oyuncular gidecekleri yerleri bilmiyorlar, ayarlayamıyorlar. Trabzonspor düz oyunculardan kurulu olamaz. İlk on birde Abdülkadir, Sosa ve Rodallega’yı çıkar diğer düz oynayan oyuncular bir takımı düşünün üç pas arka arkaya yapamıyor.


Trabzonsporlu oyuncular risk almaktan, Rıza hoca gibi çekiniyorlar. Sürekli olarak hücumda ve savunmada Gençlerbirliği’nin tuzağına düştüler. İlk yarı maçta pozisyonu olmayan bir Trabzonspor, ikinci yarıya hızlı başlayan Gençlerbirliği ve net arka arkaya dört gol pozisyonu... Bunlarda ya Onur başarılı ya da Gençlerbirliğili oyuncular beceriksizler. Trabzonspor’da takım savunması anlayışı hiç yok. Trabzonspor ilk şut denemesini 60’ta yaptı. Castillo, Olcay, N’doye gibi oyuncular oynayacak durumdaysa Rıza hoca ilk on birde maça onlarla başlamak zorunda. Çünkü bunlar düz oyuncular değil ve yetenekli oyuncular. Yetenekli oyuncular da her an oyunu ve skoru değiştirirler.

Bu maçtan sonra artık Trabzonspor’un kaybetme lüksü yoktur. İç ve dış saha maçlarında benim bildiğim, tanıdığım Rıza hoca ürkek, korkak değil, cesaretlidir, hırslıdır, isteklidir, hep kazanmaya oynar.

Trabzonspor üst sıralardan kopmamak için silkelenip atak yapmak zorundadır.

Başarılar. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap