SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Belediye boks ve Mustafa Akkaya

Belediye boks ve Mustafa Akkaya

28 Aralık 2017 Perşembe - 06:30








1990 yılında Trabzon Belediyesinde boks branşını açarak 10 yılı aşkın Trabzon Belediyesi bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında büyük başarılar elde ederek, Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşımızı defaatle dünya devletlerine dinlettik.

Sayın Mustafa Akkaya’nın babası rahmetli Mehmet Akkaya belediyede başkan yardımcısı ve spordan sorumlu idi. Rahmetlinin yanına sık sık uğrar çay-kahvesini içerdik. Sayın Mustafa Akkaya da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcısı olarak görev yaparken, boks federasyonu asbaşkanlığını da başarıyla yürütmektedir. Mustafa Bey’le kısa da olsa, Trabzon ve Türk boksunu konuştuk.

Boks Federasyonu başkanlığı ve boksun faaliyetlerinden olan, Türkiye genelinde ligler yapılacağını belirtti. Umarım liglerin devamında boksta azalan kalite ve seyirci yeniden artar. Bu genç ve dinamik kardeşimizden önemli projeler dinledik.

Sayın Akkaya, genel sekreter yardımcılığı gibi zor bir görevin yanında en az onun kadar zor olan Boks Federasyonu asbaşkanlığını da yürütmektedir. Boks Federasyonu asbaşkanlığı tabiri caizse, federasyonun yapacağı yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin projelerini yaparak uygulama safhasına koymaktır. Örneğin, yurt içindeki faaliyetler Türkiye şampiyonaları gibi ve daha önemlisi yurt dışı faaliyetlerinin tarihlerinin yerlerinin saptanması görevleri arasındadır.

Milli takım kampları için yurt dışında gidilecek ülkelerin hava durumları, yemek kültürleri, uzaklıkları, konaklama gibi durumları konusunda asbaşkanın aşırı mesai harcaması gerekiyor. Bu genç kardeşimizin bunların üstesinden gelecek bilgi ve birikiminin olduğunu müşahede ettim.


Acizane, Sayın Akkaya 25 sene boks milli takımının başında bulunan biri olarak, Boks Federasyonunu idare etmek diğer devlet kuruluşlarını idare etmek gibi bir hiyerarşi düzeni yoktur ve bulamazsınız. Nedeni boks camiasının kahiri ekseriyeti eğitimsiz kişilerden oluşmaktadır. Onlara sistemi anlatmak, boksu anlatmak öyle kolay değildir, sabır gerekir. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir tarafında yoktur.

Bir asbaşkan olarak şuna çok dikkat etmek gerekir: Boks milli takımları yıldız, genç ve büyükler olsun, burada görev verilecek teknik direktörlerin eğitim ve antrenör kademe durumlarına ve tabii bilimselliklerine, pedagojik formasyonlarına çok dikkat etmek başarıyı beraberinde getirecektir.

Allah (c.c.) buyuruyor: ''Emaneti ehline veriniz.'' 

Yukarıda da belirttiğim gibi başarı da böyle gelir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap