SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Beka Sorunu

Beka Sorunu

19 Şubat 2019 Salı - 07:00








Yerel seçim öncesi siyasi cenahta 'beka' kavramı dillerde pelesenk olmuş. Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin beka meselesi olduğunu belirterek oy avcılığına soyunmuş. Muhalefet ise 'Türkiye'nin beka sorunu yok, AKP'nin beka sorunu var' diye karşılık veriyor.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bu iş lâfla olmaz. En yetkili kurum olan Yüce Meclis, beka konusunu araştırıp milletimize açıklasın” diyerek Meclis araştırması için önerge verdi. Ancak önerge AKP ve MHP'lilerin oyları ile reddedildi.

Çıray, bunun ne anlam taşıdığını, “Ülkemizin bin bir sorunu var ama ‘Beka meselesi, millet için ölümcül bir sorunun varlığını' ifade eder. Önergemize ret oyu verdiklerine göre ‘Beka sorunu var' diyen iktidarla ortağı inandırıcılıklarını kaybettiler. Meğerse bu onların sadece bir seçim malzemesiymiş!” sözleri ile açıkladı.

Bu gelişme ortaya her seçim dönemi yeni yeni bir söylem getirilip oy avcılığı yapıldığını gösteriyor. Sonuç olarak AK Parti ile MHP beka sorunu olup olmadığını tescilleyecek soru önergesini reddettiler. Bu da onların bu sorunu seçim malzemesi olarak kullandıklarının tescili oldu. Bu seçim adama neler söyletiyormuş meğer! Baksanıza ülkemizin bekası bile seçim malzemesi yapılmış.

KANAYAN YARA: TRAFİK


Türkiye'de trafik terörü kanayan bir yara. Bu terörün önüne geçilmesi, trafik canavarının kökten yok edilmesi için bir dizi seminer, panel gibi toplantılar düzenleniyor. Ama yazık ki, direksiyona geçen kendini 'yolların kralı' sanıyor. Keyfiyet, vurdumduymazlık gırla gidiyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor. Sonuç: acı, hüsran, yıkılan hayaller, yarım kalan mutluluklar… 

Caydırıcılık amacıyla kurulan mobese kameraları ne iş yapar? Yetkililerin daha radikal ne gibi düşünceleri var, doğrusu merak ettim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap