SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

18 Şubat 2018 Pazar - 06:00








Bağımlılık aslen bakıldığında felakettir. Hangi konu olursa olsun bağımlılık daima zarar vermektedir. Dünyanın en güzel olanı ise özgür olmaktır. Başlığını kullandığım slogan, madde bağımlılarına hitap eden ve onlara karşı mücadeleyi sürdüren bir derneğindir.

 Nitekim bu sloganı güncel hayata endekslediğimde yaşam biçimimizin her safhasında geçmektedir. Bağımlı olduğunda adeta esir altına alınmış oluyorsun. Kendi isteğin ve duygularınla hareket edemez olursun, kısacası kontrol senden çıkmış olur. Aksine kontrol eden değil kontrol edilen durumuna düşersin. Bağımlı olan ülkeler var. Kendi üretemediği bir teknolojik veya ekonomik, tarımsal faaliyette başkalarına bağımlı olarak kalan ülkelerde aslında özgür değillerdir. Eğer bir havuzun vanasını siz kontrol edemiyorsanız o havuz aslında hiç sizin olmamıştır. İşte bu noktada bağımlılık her daim tehlike yaratmaktadır. Aşkta bile bağımlılığın zararları vardır, bazen insanı kontrolden çıkarıp tehlike az etmektedir. Bunu hayatımızdan çeşitli örneklerle süsleyebiliriz.

Karadeniz güzel memleketimin güzel insanlarının yaşadığı doğa harikası bir bölgenin uyuşturucu ile mücadele edeceği hiç aklıma gelmezdi. Özellikle ‘sakin şehir’ olan Artvin’in böyle bir konunun üzerinde duracağı aklınızdan geçer miydi? Artvin’de uyuşturucu ile mücadele için müthiş bir çalışma var. Sarp kapısının açılmasının ardından hızla değişim yaşayan bölge kültür ve yaşam tarzı olarak adeta kabuk değişimi yaşıyordu. İlk başlarda kimse anlayamamıştı lakin bugün zararını görmeye başladık. Gürcistan’dan gelen Gürcü uyruklu vatandaşlar Türkiye’de bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. İster istemez çevre bundan etkilenmektedir. Artvin’de uyuşturucu ile mücadele demek bu ülkede son nokta demektir. Nitekim toplum ve bazı yetkililer sorumluluklarının farkındalar. Konu ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Henüz kaybedilen bir şey yoktu lakin bataklık büyümeden kurutulmalıydı.

Artvin Valisi konunun hassasiyetini biliyor. Emniyet operasyon üstüne operasyon yapıyor. Paneller ve seminerler düzenleniyor. Toplum bilinçlendiriliyor. 28 Şubat’ta Hopa, 1 Mart’ta Artvin merkezde olmak üzere uyuşturucu ile mücadele ile ilgili tiyatro ve panel  düzenlenmektedir. Artvin halkından yoğun katılım bekleniyor.

Sevgili okuyucularım, bu bir toplumsal sorundur, kimse umursamazlık yapmasın, bugün başkasının düştüğü duruma yarın sen veya senin yakının düşebilir. Maalesef bizler için uyuşturucu bağımlılığı toplumun gözünde o kadar kötü anılıyor ki nitekim böyle anılması da gerekiyor, o kadar iğrenç bir mahlukattır. Ancak bunun da zararını görmek mümkün olabiliyor. Bazı aileler çocuklarının bu bağımlılık durumunu kabullenemediğinden ya da toplumdan çekindiğinden tedavisini gerçekleştirmiyor. Uçuruma hızla koşuyor. Bazı ailelerde vardır ki tedavisini yaptıracak fakat imkansızlıktan yapamıyorlar. Lütfen etrafımızdaki bu ailelere bilgiler vererek ilçe kaymakamları ve valilik makamlarıyla temasını sağlayalım. Devletimiz bu konuda çok hassas davranmaktadır. Allah devletimize zeval vermesin.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap