SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > AVRUPA VE TÜRKİYE

AVRUPA VE TÜRKİYE

02 Mayıs 2018 Çarşamba - 04:10








Türkiye jeopolitik konumuyla hem Asyalı hem de Avrupalı bir ülkedir.

Osmanlı İmparatorluğunun bitişinden sonra Atatürk’ün gayretleriyle kurulan cumhuriyet yönetimiyle, demokratik ve insan haklarına saygılı bir hukuk devletinin temeli atılmıştı. Bu onurlu yaşam düzeni sonradan gelen yönetimlerle yıldan yıla törpülenerek cumhuriyet yönetimi oryantalist düzene (düzensizliğe) dönüştü. Demokrasi amaç olmaktan çıktı, kişisel çıkarlara araç oldu. Devlet gücünü eline geçirenler seçimlerden kazançlı çıktı. Demokrasinin temel taşı olan fikir partileri birbirlerini ötekileştirdi. Seçim çalışmalarına Ridaniye Savaşı'na gider gibi 20 milyar dolarlara varan paralar harcandı. Seçilenler, ülkenin ve halkın yararına yasa yapma ve insan onuruna yakışan yönetmek yerine, taraftarlarına çıkar sağlamak, hastaneye hasta yaptırmak ve yandaşlarına iş bulmak, kendileri de köşeyi dönmek için çalıştılar. Atatürk’ten sonra çarpık düzene karşı çarpık darbeler yapıldı.

Oysa batı kapımızın önündeki Avrupa’da ve 52 yıldır yaşadığım Almanya’da düzen bambaşkaydı. Demokratik seçimlerle seçilip yasa yapan milletvekilleri ve yönetimdeki bakanlar halkla iç içe yaşıyor, işlerine yürüyerek ya da bisikletle gidiyorlar. Milletvekilleri ve bakanlar, işçiler gibi 67 yaşında emekli oluyorlar. Maaşları da işçi maaşından çok fazla değildir. Seçimlerden sonra seçilenler değişse de devlet kadrolarında çalışanlar işlerine devam ediyor. Devlet malına ve 1 cent parasına kimse dokunamaz. Almanya Cumhurbaşkanı'nın eşi, bir bankadan 1 cent ucuz kredi aldığı için cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açıldı ve istifa etmek zorunda kaldı.

Norveç’te yapılan genel seçim sonrasında seçimi kazanan partinin başkanı hükümeti kurmak için partisinden bir milletvekilini bakan olarak görevlendirdi. Bakan olduğunu öğrenen milletvekili, kendini bakan olarak görevlendiren başbakana diyor ki "Bana haber vermeden beni bakan yaptınız, bakanlık zor iştir, ben bakan olmak istemiyorum. Israr ederseniz milletvekilliğinden istifa edeceğimi bilmenizi isterim."

Ülkemizde Atatürk yönetiminden sonra, seçtiklerine köle olan, onları saltanat ve servetle taçlandıran Türkiye halkının çoğunluğu dünyadaki eşitlik, adalet, insan haklarına ve onuruna yakışan demokratik yönetimlerin varlığından habersizdir. Halkın bu bilgi donanımından yoksun olması kimi yönetimlere prim vermektedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap