SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ATATÜRK DÜŞMANLARI

ATATÜRK DÜŞMANLARI

30 Mart 2018 Cuma - 07:00








Açık yazalım, ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ü eleştirme konforu gelişti.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in, 12 Şubat 2018 tarihinde “120 bin cami bizim elimizde. Eğer Atatürkçülerin elinde olsaydı, terörist yetiştirirlerdi” sözü üstüne çoktan hakkında ciddi işlem yapılmalıydı. İşlem yapılmayınca, yelkenlerine aldığı rüzgârla devam etti.

Yaşar Demir, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı etkinliğinde Aile Bakanlığı’ndan bütün kurumlara gönderilen genelgede yazan “Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak”  talimatının Atatürk bölümünü, 15 Mart 2018 tarihinde yedi. Çünkü hakkında bir işlem yapılmadı.

Herhalde Atatürk adını duyunca alerji oluyor. Nefesi kesiliyor. Bunun fikir hürriyeti ile alakası yok.

Siz Rusya’da İkinci Dünya Savaşı kumandanlarını küçümseyici ifadeler kullanın bakalım, savcıdan önce toplumda ağır tenkite uğrarsınız.Birleşik İngiltere’de, Fransa’da da durum tam da böyledir.


Bartın’da gereken yapılmayınca, konforlu rüzgâr oradan Trabzon’a geldi. Trabzon Of Anadolu Lisesi’nde çocuklara tavsiye edilen ödev kitabı, Atatürk’ü ve Cumhuriyet kadrolarını eleştirme konforundan gelen cesaretlendirmeden geliyor. Bunun fikir özgürlüğü ile alakası yok.

Eğer buna ısrarla fikir özgürlüğü derseniz, şu soruyu soralım: Tavsiye ettiğiniz diğer ödev kitapları nedir?


Mesela bir Halil İnalcık Hoca’dan ödev verdiniz mi?

Vermezsiniz! Bilgisi önünde eğilirsiniz ama istediklerinizi söylemediği için uzak durursunuz. Derdiniz Atatürk olmuş... İsmini duyunca alerji oluyorsunuz.

Ülkemizde Atatürk ve silah arkadaşlarının ahlaksız bir şekilde eleştirilme konforuna hemen el konulmalı. Adam gibi tarihçilik yapacaksınız, araştırın.


Bartın Müdürü bir de okulda başı açık kız gördüğünde sinirleniyormuş... Millet de sizin gibi bir meczuba Bartın ilinin Milli Eğitiminin ve çocukların teslim edilmesine üzülüyor.

Bakın Müdür Bey! Hangi referansla müdür oldunuz bilemeyiz, olmayan başarınızıdır muhtemelen.

Türkiye’de güzel olan nedir biliyor musunuz? Kadınlarımızın başı açık veya kapalı kamuda veya özelde çalışmasıdır. Kadının parasını kazanması ve özgürleşmesidir.

Müdür Bey, Trabzon Atapark’ta çay bahçesinde ve pek çok yerde başı örtülü hanımefendiler çalışıyor, paralarını kazanıyorlar. Özgürlüklerini kazanıyorlar. Normal ve güzel olan bu...

Siz onlara, geleceğini kuracak gençlere, başı açık veya kapalı genç kadınlara, bize, halka gelişme ve kalkınma adına ne vadediyorsunuz?


Siz nasıl nesiller yetiştirme derdindesiniz! ATATÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap