SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ATAMAYANA ATARLAR

ATAMAYANA ATARLAR

19 Şubat 2018 Pazartesi - 06:30








Trabzonspor ligde son 5 maçtır kazanamıyordu. Lig lideri Başakşehir geçen hafta Fenerbahçe karşısında kaybetmişti. Abdullah Avcı eksik kadrosunu sahaya tam kadro olarak yansıttı. Trabzonspor maça çok süratli başladı. Bordo-Mavililer ilk 15 dakikada Başakşehir’i kendi sahasına hapsetti. Büyük baskı kurmasına rağmen Trabzonspor golü atamadı. 15. dakikadan sonra Başakşehir üstünlüğü ele aldı.

Sağ taraftan Visca, Caiçara ile etkili olarak sağ taraftan Trabzonspor’un kalesine inmeye başladı. Yine bir atakta Arda’nın kafa golü Durica’ya yapılan faul nedeniyle iptal edildi. Hakem doğru karar vermişti. Yine sağ taraftan Arda-Visca paslaşmasında Visca’nın yapmış olduğu pas ile Adebayor’un kafa vuruşuyla öne geçti. Trabzonspor’un orta saha oyuncuları Yusuf ve Onazi hatalı oynadılar. Buna sebep de Başakşehir’de Emre ve Mossoro sağ taraftaki Visca idi. Trabzonspor’da Okay’ın attığı pasta Burak defansın arkasına sarktı. Bu tehlikeyi de kaleci Volkan önledi.

Yine ilk yarının son dakikasında Burak’a atılan nefis pasta defansın arkasına atılan topu göğsünde şahane yumuşattı. Ancak çok kötü bir vuruş yaptı. Bu, Trabzonspor adına kaçan en net gol pozisyonuydu. Devre Başakşehir lehine 1- 0’lık skorla bitti.

İkinci yarıya Başakşehir hızlı başladı. Arda ile üst üste yüzde yüz gol pozisyonu buldu. Bunlarda kaleci Onur başarılıydı. Yine Trabzonspor’un bir atağında Burak yakaladığı topta yere düşürüldü gibi görünse de pozisyon bence penaltı değildi. Burak’ın az idman yapması bu pozisyona sebepti. Çünkü Burak girdiği 4 gol pozisyonunda başarılı olamadı. Kral gol atamayınca Trabzonspor gol atamıyor.

Rıza hoca çok pas kaybı yapan Onazi'nin yerine oyuna N’Doy’yi alıyor, arkasından da Abdullah Avcı Emre’yi çıkartıp yerine Mahmut hamlesi yaparak orta sahayı güçlendiriyor. Yıldız oyuncu Yusuf isteği olmasına rağmen çok pas hatası yaptı. Yerini Castillo'ya bıraktı. Arda’nın yerine de Abdullah Avcı uzun süredir sakat olan yıldız oyuncusu Elia’yı oyuna aldı.


Beni en çok etkileyen olay da kenarda Abdullah Avcı hoca varken oyundan çıkan Arda ve Emre’nin kenardan oyunculara taktik vermesi oldu. Bu belki takım adına iyi ama bana gülünç geldi. Hatta Arda oyundan çıkmadan topu basketbol topu gibi kesmesine rağmen hakemin sarı kart vermemesine de şaşırdık.

Geçen hafta Fenerbahçe maçında yürüyen Başakşehirli oyuncular Trabzonspor maçına çok asıldılar, buna anlam veremedim. Sonuçta da Trabzonspor Kral'ın pozisyonlarından yararlanamadı. Kupadan sonra da ligde adeta havlu attık. Artık önümüzdeki yıla bakacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap