SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ARTVİN SEÇİMİNİ KENDİSİ YAPACAK

ARTVİN SEÇİMİNİ KENDİSİ YAPACAK

01 Nisan 2018 Pazar - 12:19








Bir insanın içinde eğer art niyet varsa ne yaparsanız yapın onu asla düzeltemezsiniz. Kişi kendisi hırsız ise başkasını da hırsız görür, eğer bir insan yalancı ise başkasını da yalancı görür ve karşısındakinin dediklerine inanmaz.
Bir süredir Artvin Ticaret Odası başkanının değişime ihtiyaç olduğunu belirtmek için yazılar yazmaktayım. Yaklaşık 17 yıldır ticaret odasının başında olan Kurtul Özel ne yazık ki bu dönem yeniden adayım deyince Artvin kamuoyu adeta şok yaşadı. Beklenen bu değildi. Kendi yönetiminden birilerine koltuğu devretmesi gerekirken tek adamlık sistemi üzerinden giderek 'ben varsam başkası olamaz' dedi. Bunu yaparak kendine ve ekip arkadaşlarına ne kadar zarar verdiğini 1 Nisan seçimlerinden sonra hep beraber göreceğiz.
Artvin’i bir bütün olarak görmeyen zihniyet asla başarılı olamaz. Eğer çevre illerdeki güçlü lobilere karşı geleceksek, kendi ilimizde birlik ve beraberlik içinde kendi lobimizi oluşturmalıyız. Ne yazık ki bugün Artvin ve ilçelerine farklı bakan bir zihniyet 17 yıl yetmedi bir dönem daha istiyor. Bu aslında ne demek biliyor musunuz? 'Artvin'de demokrasi yok' demek bir insanın kendine oy veren seçmeni adeta alaya alıp basitleştirmesi demektir. Bazı çevrelerin oylarını bloke altına almış demektir. Artvin halkı okumuş insanlardır, demokratik ve demokrasiden yana olan bir zihniyettir. Bu krallığın sonunu da getireceklerdir lakin konu Artvin olunca işin içinde siyaset de devre dışı kalmalıdır, bununla beraber kendi özel çıkarlarımız ve politik oyunlarımız devre dışı kalmalıdır. Söz ettiğimiz konu Artvin’in geleceğini ilgilendiriyor. Var mısın, yok musun mücadelesi verirken pasifize olmuş, iş beceremeyen şahıslarla yola çıkılmaz.
Sevgili Artvinliler, kimseyi etkileme niyetim yok. Bugün ticaret odasına kayıtlı olan firmalar genelde şirketleşmiş düzeydeki iş yerleridir. Bu seviyeye gelen insanın zaten aklı başı yerindedir. Aksi takdirde bir şirketi yönetecek seviyeye çıkamazdı, ancak seçimlerde bazen insan kontrol dışına çıkabiliyor. Aklı selim düşünmek gerekir. Artvin’in ticaretine yön verecek kişi ve kişileri tayin edeceksiniz. Geçmişte yapılanlara bakın, bir de yapılmasını istediğiniz ve kimsenin yanına bile bakmadığı projelerinize bakın. Biz hayatımızdan memnunuz derseniz Allah yolunuzu da bahtınızı da açık etsin diyerek yolunuza devam edin. Ancak bu şehrin geleceğini düşünüyorsanız sandığa giderken vicdanınızı da yanınıza alarak öyle gidin.
İnsanın başkalarına diktatör demesi kolay geliyor tabii, sıra kendisine geldi mi ses seda kesilir, çeşitli mazeretler ortaya atılır. Koskoca 17 yıl bu odanın bünyesindesin, Artvin ticaret erbabı eğer böyle bir kişiye biz razıyız derlerse varsın oylarını versinler, oldu olacak bundan sonra da bu koltuğu babadan oğula devredip gitsinler.
Sosyal medyada ve internet sitesinde birçok yazı yazdım, mevcut başkan Kurtul Özel kendisini savunarak kamuoyuna bir açıklama yapmak yerine, çevremden baskılar oluşturarak yazılarımı durdurmaya çalıştı. Kaş yapayım derken göz çıkardı. Baskı ile susturma politikası kuruluyorsa Artvin’de bu düzenin çivisi çıkmıştır demektir. Kimseyi savunduğum yoktur. Bu seçimde Kurtul Özel kendisi değil de yönetiminden birileri aday olsaydı başımın üstünde yeri vardı. Lakin biliyorum ki tahtı çok seven, çalışmayan, icraat yapmayan, proje üretmeyen, sınıf, kitle, siyaset ayrımı yapan kişiyi hiç kusura bakmayın ticaretin patronu yapmayı kimse istemez. Kimse bu dünyada haksızlığın karşısında susmasın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap