SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Arap turistler ne istiyor?

Arap turistler ne istiyor?

23 Mart 2018 Cuma - 07:00








Trabzon’da havalar ısınmaya başlayınca şehir yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya başladı. Merkezde çok hissedilmese de yukarı kesimler turistlerin uğrak yeri. Turistlerin gelmeye başlamasına rağmen birçok yerde hala turizm için bir hazırlık, hareket yok. Şimdiden eksiklikler giderilirse yaza eksiksiz girilecek, turizm sezonu daha bereketli geçecektir.

Geçenlerde turizm için sohbet ettiğimiz bir turizmci arkadaş yetkililerin kulak vermediği bir konuyu gündeme getirmemizi istedi. Turizmci arkadaşın tespitlerine göre, Arap turistler, Trabzon’a geldiklerinde eksik gördükleri noktalar olduğunu söylemişler. Özellikle yeme içme, gezinti yönünden sorun olmadığını fakat eğlence yönünden büyük eksiklik gördüklerini belirtmişler. Sınırlı sayıda ve çok kaliteli olmayan eğlence yerlerinden şikayetçi olduklarını ifade etmişler. Bu yüzden Trabzon’u tercih etmediklerini belirten Arap turistler, şehre yerleştikten sonra günübirlik de olsa Batum’un yolunu tutuyorlarmış.

Hal böyleyken, kenti yönetenlerin bu duruma el atması gerektiğini düşünüyorum. Turistlerin bir kereye mahsus değil sürekli gelmelerini istiyorsak bu eksikliklerin tamamlanması gerekmez mi? Turistlerin bu talepleri karşılanması halinde esnaf bu dar ekonomide bir nebze olsun nefes alır belki! Bu arada turistlere uygulanan fahiş fiyatların da (eskiye nazaran hayli düzelme var) kontrol altında tutulması şart!

KTÜ’de bitmeyen işler

Geçen gün bir okurumuz Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin modernizasyonunun ağır işlediğini belirterek, bazı işlerin başlanmasına rağmen bitirilmediğini yazdı. Trabzon’un lokomotifi konumundaki KTÜ’den beklenti çok fazla. Onca öğrencinin tercihi olan KTÜ’den memnun olmaları gerekir. Nerden yazdım burayı değil, iyi ki yazmışım demeli. Bu konuyla alakalı üniversitenin öğrencilerle arasında diyalog eksikliği olduğunu düşünüyorum. Sık olmasa da ara sıra öğrenciler arasında yapılacak anketlerin KTÜ yönetimine bir yok haritası çizeceğinden şüphem yok.


KTÜ’de eksikliklerden bahsettik ama ne olduğundan bahsetmedik. Yine de yol gösterme babında Diş ve Çocuk Hastanesi'ni sayabiliriz. Bu iki binanın ihaleleri yapılmasına rağmen karınca gibi ilerleyen inşaatlar baş ağrıtacağa benziyor. Kalın sağlıcakla…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap