SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ALKIŞLIYORUZ TRABZONSPOR YÖNETİMİNİ

ALKIŞLIYORUZ TRABZONSPOR YÖNETİMİNİ

04 Haziran 2018 Pazartesi - 05:00








Trabzonspor’un; kendi şehrinin heyecanlı kimliğini temsil etmeyen çalıştırıcılar tarafından yönetildiği yıllar kayıp yıllarıdır. Anadolu kulüplerinin şahlanışının sembolü olan Trabzonspor şampiyon olduğu yıllarda, hem çalıştırıcıları ve hem de oynattığı futbolcuları ile bölgesel olarak hem yerli ve hem de milli bir kimliği vardı. Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı dönemleri bunun en gerçekçi şahitleridir. Futbolculara da bakınca aynı sonucu görürüz. Lemi, Ünal Şener, Necati, Aziz, Kadir, Cemil, Bekir, Tuncay, Faruk, Ali Kemal, Hüseyin, Necmi, Şenol, İlyas, bunlardan sadece ilk akla gelenlerdir. Trabzonspor’un artarda şampiyon olduğu yıllara bakılırsa çalıştırıcılar ve futbolcular açısından ne kadar doğru tercihler yaptığı hemen ortaya çıkarılabilecektir. Takımda, bir kelime Türkçe bilmeyen ve de öğrenmek de istemeyen yabancı çalıştırıcı ve futbolcuların olmadığı yıllardan bahsediyoruz!

Şehrin heyecanını yansıtması ve yaşaması adına bugün, çalkantılı onlarca yılların ardından yeniden kulübün kendi heyecanlarını yansıtabilecek bir tercihte bulunarak, her şeyi ile bu şehrin insanı olduğunu vurgulayan ve hafızalardaki yerini hala sıcak tutan Ünal Karaman’ın takımın başına getirilmesi çok doğru ve yerinde bir tercih olmuştur. Bunu takım oyuncularının en azından yarıdan çoğunun Trabzonlu ve kalanın da mutlaka yerli futbolculardan oluşması çalışması takip ederse, takımımızın o efsane yıllara dönmemesi için sebep kalmaz. Kendilerine milyonlarca dolar ödenen ancak, şehrin heyecanlarını yansıtmayan, ruhsuz, heyecansız, yiyeceklerini bile yurt dışından getirebilen futbolcuların artık bu takımda yerinin önce en aza, ardından da sıfıra indirilmesi dönemine girmiş olmayı çok arzulamaktayız.

Trabzonspor’un yeni çalıştırıcılığına getirilen ve Türk futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Ünal Karaman, 1966 yılında Konya'ya dünyaya geldi. İlk olarak Konyaspor genç takımında forma giydi. 1984'te Gaziantepspor'a transfer oldu. İlk kez bu takımda, üstelik 2. Lig'de oynarken Türkiye Millî Futbol Takımı formasını giyen Ünal Karaman, 1987'de Malatyaspor'a transfer oldu. Malatyaspor'da 1988'de bir lig üçüncülüğü yaşadı. A Millî takımın orta sahasının da önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 1990'da transfer olduğu Trabzonspor'da kariyerinin büyük bir bölümünde oynadıktan sonra, 1999'da transfer olduğu MKE Ankaragücü'nde bir yıl futbol oynadı ve 2000 yılında futbolu bıraktı.

Faal futbol yaşamını tamamladıktan sonra 2000-2004 yılları arasında Türkiye Millî Futbol Takımı yardımcı çalıştırıcılığı görevinde bulunan Karaman, 2005 yılında Ümit Millî Takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. 26 Eylül 2007'de Konyaspor'u çalıştırmaya başlayan Karaman 24 Mart 2008 tarihinde Konyaspor'daki görevinden istifa etmiştir.

2008 yılının Kasım ayında Hakan Kutlu'nun istifası ile MKE Ankaragücü'nün başına geçmiştir. 7 Aralık 2008 tarihinde lig de Galatasaray ile yaptığı karşılaşma sonrası takımdaki görevinden ayrılmıştır.


19 Mayıs 2009 tarihinde 2008-09 sezonunun son iki haftasında tekrar Konyaspor’da göreve başlamıştır. 2009 Temmuz ayında Trabzonspor sportif direktörlük görevine getirilmiştir. 18 Şubat 2010 tarihinde Ünal Karaman, Teknik Direktör Şenol Güneş'in birinci yardımcısı olarak da göreve getirilmiştir. 28 Ocak 2013 tarihinde teknik direktör Şenol Güneş istifa ettiği için kendisi ve tüm teknik ekip de istifa etmiştir. 2013'te yuvası Trabzonspor'a sportif direktör olarak geri dönmüştür. Ancak 4 Ekim 2013 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

2014-15 sezonunu 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un başında geçirmiş, Ünal Karaman 2016 yaz sezonu döneminde 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ile iki yıllık anlaşma imzaladı. Karabükspor ise en son çalıştırdığı takım oldu.

Ünal Karaman’ın; değişik zamanlarda, bu kadar farklı takımlarda görev yapmasının kendisine kazandırdığı muhakkak olan geliştirilmiş futbol bilgisi ve tecrübesi ile Trabzonsporluluk heyecanını birleştirerek, bu şehrin insanının beklentilerine cevap vermesi sürpriz olmayacaktır.

Böyle bir tercihte bulunup, verdiği “yerlilik ve Trabzonluluk” mesajından dolayı, Trabzonspor yönetimini tebrik ediyoruz, alkışlıyoruz.

Umutlarımızın yeniden yeşermesi baharının bu bahar olması dileği ile Ünal Karaman’a başarılar diliyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap