SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Albay Bünyamin Dayıoğlu bir başarı hikayesi

Albay Bünyamin Dayıoğlu bir başarı hikayesi

06 Ocak 2019 Pazar - 09:01








Halk arasında güzel bir söz vardır; “yenilenler değil, vazgeçenler mağlup sayılır.” Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Trabzon Limanı’nda iletişim ve koordinasyonu sağlayan mütevazı bir birimi bulunmaktadır. Trabzon Deniz Komutanlığı adı altında faaliyet gösteren bu birimin komutanı bölgemizin evladı Albay Bünyamin Dayıoğlu’dur. Çok iyi yetişmiş vatansever bir deniz subayı olan Albay Bünyamin Dayıoğlu mesleğini canından çok seven örnek bir insandır. Hem birliği içinde ve hem de daha önce görev yaptığı çeşitli bölgelerde, gerek üstleri ile ve gerekse çevre sakinleri ile kurduğu diyaloglar onun asker olduğu kadar ayni zamanda sosyal ilişkileri çok güçlü bir insan olduğunu ortaya koymaktadır. Yakın zamandan beri gerek ulusal basında ve gerekse yerel basında; Sürmene Çamburnu Limanı’nda Deniz Kuvvetleri’nin bir üs kuracağı haberleri yayınlanmaktadır. Hatta öyle ki burada Deniz Kuvvetleri’nin kuracağı üste onlarca insanın çalışacağı ve bölgeye ekonomik bir canlılığın kazandırılacağı dillendirilmektedir. Bu özelliklerinden dolayı da işi sahiplenen çok olmaktadır.

Ben yaptım, ben kazandırdım, işe adam alacağım gibi durumdan vazife çıkaranların samimi oldukları sürece birbirleri ile yarışmalarında biz şahsen bir mahsur görmüyoruz. Önemli olan bu önemli hizmetin bölgemize gelecek olmasıdır. Katkısı olan herkes bizim için elbette değerlidir. Yakın dostum olan değerli babaları Milli Eğitim Bakanlığı Emekli Başmüfettişlerinden Halit İsmail Dayıoğlu’ndan dolayı ailece tanıdığım değerli komutanımız, daha kimselerin aklının ucundan bile geçmezken, Ankara’dan Trabzon’a gelen hemen her resmi askeri ve sivil heyete bu konuyu açarak; Karadeniz’de artan Rus tehdidine karşı, lojistik ve stratejik olarak buraya yapılacak bir “Deniz Üssü’nün” ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anlattığını biliyorum. Böyle bir konuda henüz farkındalıkları olmayan heyetlerin konuya ilgi duymamasına rağmen komutanımız her gelen yeni heyete, her defasında aynı konuyu anlatarak onların yardımlarını talep etmekten asla vazgeçmemiştir. Karadeniz Bölge Komutanımız Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu ile Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Adnan Özbal’ın da dikkate değer bulduğu bu girişimler olumlu sonuç verdi. En son Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Adnan Özbal, 2018 yılında, bizzat Sürmene liman sahasını inceleyerek son noktayı koydu ve askeri açıdan burada bir üs kurulması kararı alındı. 2012 yılının Mayıs ayında başlayıp ısrarla devam ettirilen Sürmene Çamburnu’na Deniz Üssü kurulması çalışmaları askeri yetkililerin gerekli görmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Bakanlık yetkililerinin de uygun bulmasından sonra nihayet hayata geçiriliyor.

Bu gelişme bölgemiz için çok önemli bir kazanım olacaktır. Hem bölgemizin güvenliği açısından böyle bir üssün burada kurulması önemli olacak ve hem de bunun kazanımları da beraberinde gelecektir. Ayrıca Sürmene’de faaliyette bulunan Deniz Lisesi’nin önemi bir kat daha artacaktır. Araklı için düşünülen bu donanma üssünün neden Sürmene’ye yapıldığını da, yöneticilerinin ne kadar uzak görüşlü olduklarıyla ilgili olduğunu bilmekte fayda görmekteyiz. Bu güzel kararın alınmasından ben öyle inanıyorum ki en çok sevinen; yedi yıl bıkmadan ve usanmadan bu konuyu gündemde tutarak, umutla, azim ve kararlılıkla, tam bir Türk Subayı gibi kilitlendiği hedefinden vazgeçmeyerek kararın alınmasında birinci derecede rol alan Albay Bünyamin Dayıoğlu olacaktır. Ayrıca süreç içerisinde, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Sürmene Belediye Başkanı Rami Üstün’ün de komutanlarımıza verdiği desteği değerli buluyoruz. Bünyamin Komutanımızı, böylesine güzel bir hizmetin bölgemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı tebrik ve takdir ediyoruz. Yetkililerden de; vakit geçirmeden bu muhteşem projeyi hayata geçirmelerini bekliyoruz.

Beğendim
6
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap