SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Akcankurtaranlar

Akcankurtaranlar

09 Kasım 2018 Cuma - 09:39








3 Kasım 2002’de ilk kez tek başına iktidar olan AK Parti “Devletin iki yakasını bir araya getireceğiz” diyerek başta sağlık yatırımları, Sarp-Samsun duble yolu olmak üzere tüm ihaleleri durdurmuş, “Dış kredili işlere kefil olmuyoruz” demişti.

Ve 1.5 yıl sonra 28 Mart 2004 yerel seçimlerine gitti.

Trabzon merkez Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Maçka, Yomra, Araklı, Dernekpazarı ve Çaykara belediyeleri olmak üzere 18 belediyenin 9’unu yani % 50’sini kaybetti. Aynı gece annesi Tenzile Erdoğan’a “Yandım anam, Trabzon’u kaybettik!” diyen Erdoğan’ın Halil Bakırcı için de “Bizim Halil de Rize’ye belediye başkanı oldu” sözleri ekranlara yansımıştı.

İşte o zaman muhalefet, muhalefet gibi muhalefetti.

Cankurtaran değil!


Yani adam gibi...

Tuttuğunu koparan...

Şimdiki gibi kağıttan aslan değil.

Çıktı CHP Volkan Canalioğlu’nu aday gösterdi, bütün Trabzon’u bütünleştirip seçimi aldı.

Demek ki oluyormuş!..


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiç kuşkusuz şok olmuştu.

İçinde uhde oldu.

İlk iş olarak zamanın Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile bölgede iş yapan müteahhit firmaların temsilcilerini yanına alıp uçakla Trabzon’a indikten sonra tüm bölgeyi helikopterle gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Kefiliniz benim, işinizi bitirin” talimatının ardından Ankara’ya dönen Başbakan Erdoğan “Beni yanılttınız” diyerek Bakan Ergezen’i görevden alıp yerine  Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak’ı atadı.

Bölgenin en büyük derdi olan çöp için TRABRİKAP’a kaynak sağlanarak Sürmene Çamburnu çöp döküm alanı projesi ve Deliklitaş ile Yoros burnu aktarım istasyonları devreye sokularak çöpün denize dökülmesi yasaklandı.


Sonra? TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı Trabzon’a gönderip Vali Vekili Erdoğan Aygenç’in başkanlığında zamanın belediye başkanı Volkan Canalioğlu ile bir araya getirip, bir protokol yaparak Zağnos ve Tabakhane vadilerinin boşaltılması, Yıldızlı 1 ve 2, Bahçecik 1 ve 2 konutları, 400 yataklı Kanuni ve 200 yataklı Haçkalı Baba hastaneleri ile 550 afet konutunun temellerini attırdı.

1984 yılında temelleri atılan, 20 yıldır bitirilemeyen Tanjant Yolu, Yavuz Sultan Selim Bulvarı bitirilip hizmete açıldı.

Kısacası AK Parti iktidarı Trabzon Belediyesi’nin duvarına toslayınca kendine geldi, bu şehre yatırım ve para akmaya başladı.

***

Şimdi 31 Mart 2019’da AK Parti yeniden duvara toslar mı toslamaz mı bilmem!


Ama toslamak istemiyorsa ders alarak önüne bakmalı. Trabzon’da yerel yönetimlerde yıkılıp yeniden yapılma şart olmuştur. Bu kez de belediye başkan adaylarını belirlerken çok ama çok dikkatli olmak zorunda olduğunu göremezse duvara toslar.

Peki toslarsa ne olur?

Arabayı CHP çekicisi çeker getirip tamir ettirir. Yani böyle bir muhalefet yapısı varken AK Parti “duvara toslasa ne olur toslama ne olur”? Böyle bir muhalefet yapısı karşısında  Erdoğan kimi koysa kazanır kardeşim. Trabzon’da “AKCANKURTARAN” rolünü sürdüren başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin içine düştükleri durumu gördükten sonra ülkem şahane! Türkiye’nin en büyük sıkıntısı muhalefet sıkıntısıdır muhalefet! Hatırlatı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap