SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > AK Parti kulisleri...

AK Parti kulisleri...

08 Kasım 2017 Çarşamba - 08:20








AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile hem ülke gündemi hem de seçim sürecini değerlendirdik Eski Kalkınma Bakanı Yılmaz, oldukça mütevazi bir yapıya sahip, siyasi geçmişinde disiplinli-çalışkan ve dürüstlüğü öne çıkmış bir portresi var. Aynı kararlılıkla da yoluna devam ediyor. Verilen görevler ne olursa partisine ve davasına sırtını çevirmemiş, ne” şımarmış” ne “küsmüş”.. Siyasette böyle karakterlere çok rastlanmıyor.. Koltuk ve makam hırsı zaman-zaman insanları başka arayışlara itiyor..

Sayın Cevdet Yılmaz siyaset misyonunun yanısıra Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşayan halkımızın sesi-kulağı olmuş kardeşlik mücadelesine de ciddi katkı sağlamıştır. Hem Bingöl hem de Diyarbakır’dan milletvekili seçilen Yılmaz, nezaketli ve barışçıl üslubuyla bölge halkının gönlünü kazanmış. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın her seçim öncesi sloganı ise değişmiyor: “Herkesin kardeşlik ruhu içerisinde mücadele ettiği demokratik şekilde güzel bir seçim” Peki 2019 seçimleri öncesi hava nasıl, AK Parti kulislerinde nasıl bir haraketlilik var...

Her şeyden önce şunu belirtmekte fayda var. AK Parti için 2019 seçimleri hayati önem taşıyor. Hem yerel ve genel hem de başkanlık seçimi sadece AK Parti’nin değil ülkenin gelecek dönem yol haritasını belirleyecek. Özellikle İstanbul ve Ankara’da AK Parti’nin yerel seçimlerde işi kolay değil. “İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” diyen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bu anlamda kaygılarını dile getiriyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerden 7 ay sonra yani 3 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. O yüzden yerel seçimler şu aşamada daha da önem kazanmış durumda. İstifa eden ve hala bazı isimlerinde istifası gündem de olan konuyla ilgili ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz iyimser düşünüyor.

Yılmaz’a göre istifa eden belediye başkanlarının yerine seçime gidecek adayların başarılı olacak ve AK Parti yerel seçimlerden zaferle çıkacak. Peki bu adaylar kim olur sorusuna ise Yılmaz gülerek, “Biraz sabırlı olun yakın zamanda açıklanır” ifadesini kullanıyor. Aslında o isimler aşağı-yukarı belli. İstanbul’a çok büyük ihtimalle başbakan Binali Yıldırım aday gösterilecek. Melih Gökçek’in istifası sonrası boşalan koltuğa Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna geldi. Fakat Tuna ile Ankara’yı kazanamama riski var. O yüzden Ankara’ya adaylık noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu aşamada “sır” gibi sakladığı bir isim var. Erdoğan mevcut kabineden en güvendiği bir ismi Ankara Belediye Başkan adayı olarak açıklayacak. O isme MHP’de dahil olacak. AK Parti’nin hem yerel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ile ittifak yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güneydoğu ve Doğu’da ise işler biraz karışık..

Kayyum atanan belediyelerin kazanılması noktasında çok ciddi bir çaba var. Bingöl doğumlu Cevdet Yılmaz’ın bir eli-ayağı hep o bölgede. Hemşerilerini yalnız bırakmıyor, fırsat buldukça onlarla bir arada oluyor. Bingöl’de sağcısı-solcusu Yılmaz’ı seviyor. Bu sevgiye şahsen ben şahidim.. AK Parti kulislerinde Karadeniz Bölgesi ile ilgili hem yerel hem de genel seçimler öncesi aday belirlenmesi ve mevcut isimlerle ilgili çok çarpıcı detayları ise önümüzdeki yazıda paylaşacağım. Artvin’den Trabzon’a, Giresun’dan Samsun’a uzanan hatta AK Parti ön anket çalışmasını tamamladı. Anket detayları ve sonuçları noktasında Ankara kulislerinde de çok konuşulan ayrıntıları sizinle paylaşacağım...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap