SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ABD,Rusya el ele...Türkiye nereye?

ABD,Rusya el ele...Türkiye nereye?

11 Kasım 2016 Cuma - 10:20








ABD Başkanlık seçimini 274 delegeyle alan, Cumhuriyetçi Parti adayı milyarder işadamı Donald Trump hakkında ortaya getirilen iki önemli tanımlama var, “Narsist ve tüccar”.

Obama’dan sonra, “en büyük tutkusu para kazanmak ve ne pahasına olursa olsun kazanan taraf olmak konusunda engel tanımayan” bir adam var karşımızda.

Bu tanımlamalardan yola çıkarak, ABD’nin Trump’dan, “Show’uyla umut dağıtmak, ekonomiye yönelik çözümler üretmek... gibi” iki önemli beklentisi olduğu söylenebilir.

Bunun dışında, Ha Clinton ha Trump... Nihayetinde ABD’nin, dış siyasette ki yol haritası ve kırmızı çizgileri bellidir. Dolayısıyla bundan sonrası için, ABD politikalarında çok da büyük değişiklikler beklemek yanlış olur.

ABD menfaatleri ne gerektiriyorsa o yapılmaya devam edilecek, Rusya’yla süren derin ilişkiler, muhtemelen daha da genişletilecektir... Yani SAVAŞ CEPHESİNDEN, Müslümanlar adına olumlu olacak adımlar ve haberler beklemeyin, küresel güçlerin kirli ilişkileri seyretmeye devam.


...

Gelelim ülkemiz siyasetine, son günlerin en dikkat çekici gündem konusu, HDP ve tutuklanan vekiller...

Bu tutuklanmalarının ardından neler yaşanacak, hangi gelişmelere tanık olacağız bilemem ama konuya eni boyu yorum getirmeden evvel, iktidarla HDP’nin bir zamanlar itinayla sürdürdükleri şu meşhur “açılım” diye başlattıkları, düzeyli(!) işbirliğini hatırlatmak isterim.

“ÇÖZÜM SÜRECİ” adı altında kurgulanan “çözülme” projesinin emekçileri(!)nasıl oldu da, bir dönem sonra (iktidar tarafından) terörist ilan edildi...

Devamı yarın...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap