SON DAKİKA



Aadalet

25 Haziran 2018 Pazartesi - 10:41








Trabzon’da bütün eleştirilere rağmen adalet dağıtanlar özveri ile görevlerini yapmakta. Adaletin dağıtıldığı Trabzon Adliyesi’nin çalışmaları ile ilgili yapılan eles tiriler üzüm yeme yerine bağcıyı dövme yolunda ise adı bireysel beklenti olur. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ve bütün adli mensuplarına yapılan eleştirilere bakıldığında kişisel beklentilerin ön plana çıktığı çoklukla görülmekte.

İş mahkemelerinin,arzu edilen seviyeye gelmesi için çaba gösteriliyor. Terörle mücadelede de en üst seviyede uğraş veren yargı mensuplarına çalışmalarında köstek değil destek olmak gerek. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte sürekli eleştirilen yargı mensuplarının adalet dağıtmasında bireysel beklentilerin yeri olmadığını bir kez daha belirtmekte fayda var.

Trabzon Adliyesi’nde Ağır Ceza da dahil bütün mahkemeler tüm zorluklara göğüs gererek yoluna devam ediyor. Türkiye’de parmakla gösterilen Trabzon Adliyesi’nde yargı mensuplarının davaları sağlıklı sonuçlandırması için her türlü imkan sağlanması adına uğraş verildiğini gözlemek mümkün.

Bu çabalar bütün mahkemelerin en üst seviyede görev yapması adına yürütülüyor. Adliyenin çalışmalarına gölge edilmesi yerine en üst seviyede destek olunması adil ve sağlıklı kararlar alınmasına katkı koyar. Türkiye’nin

örnek bir kurumu olan Trabzon Adliyesi’nin havasını 24 saat soluyan savcısı, hakimi, avukatı ve çalışanları yapılan eleştirilere rağmen en üst düzeyde görev yapma gayre- tindeler. Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’nun meslekteki tecrübesi ve başarısı yapılan çalışmaların en üst seviyeye çıkmasında önemli rol oynuyor.


Kısaca hariçten gazel okuyanların ellerini taşın altına koyarak Trabzon’un ilk sırada yer almasına destek vermelerini öneririm.

Adliyelerin görevi cezayı kesip insanları mahkum etmek değil kişilerin topluma kazandırılmaları adına adımlar da atmak. Teknik direktör Şenol Güneş ile polemik yaşayan kişiye verilen eğitimi örnek olarak verebilirim. Toplumda suçluların cezasının kesildiği adliyelerin aynı zamanda suçluların topluma kazandırılması adına da görev yaptığını unutmamak gerek. Buna cezaevlerindeki eğitici çalışmaları da eklemek mümkün.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap