SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 24 HAZİRAN

24 HAZİRAN

24 Nisan 2018 Salı - 07:00








24 Haziran 2018 demokrasi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. Normal şartlarda Kasım 2019’da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı/Başkanlık seçimi ve genel seçimler, 24 Haziran 2018’de yapılacak. Yaklaşık 60 gün sonra sandık başına gidip ülkenin geleceğine dair çok önemli kararlar vereceğiz...

Siyaset satranç gibidir. Doğru zamanda doğru hamleyi yapmak ustalıktır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çıkışı ve önerisi ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla 24 Haziran’da yapılması kesinleşen seçimler, Türkiye için de büyük bir sınav olacaktır. Milli iradenin bir kez daha tecelli edeceği bu seçimlerde sonucu da kestirmek çok güç değil. Bir tarafta istikrar ve 2023 hedefleriyle durmadan yola devam etmek isteyen iktidar, bir tarafta gelecekle ilgili politikaları belirsiz ya da daha doğrusu hazırlıksız yakalanmış bir muhalefet. Yani sonucu bilmek için çok da müneccim olmaya gerek yok gibi...

Ancak ortaya da sandık konulmuştur. Çok zor bir ihtimal olsa da farklı sonuçları umut edenler mücadelelerini vereceklerdir. Bu konuda karşı hamleler gelmeye başladı bile. Yeni kurulan İYİ Parti’nin seçimlere girip girmeyeceği tartışılırken, CHP’den transfer edilen 18 milletvekili ile Meclis’te grup oluşturan İYİ Parti seçime girecek. Hatta seçim yardımı da alarak ciddi bir mücadele verecek gibi. Bu gelişme stratejik bir hamle olarak oyunun kurallarını değiştirir mi bilinmez. Ama mücadeleci bir seçim geçireceğimiz artık kesindir.

Aslında seçime hazırlıksız yakalanan ve hiçbir planı ve hedefi olmayan ana muhalefet CHP, şaşkınlık içindedir. Zamana büyük bir tepki ve itiraz göstermekle, her zaman savundukları ve istedikleri erken seçime karşı koyamamışlardır. Bu kadar kısa bir süreçte iyi bir politika ve aday belirleme süreci de izlemeleri zordur. Doğru bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmakta bile çok zorlanacaklar. Herkes riski bildiği için aday olmaya pek yanaşmıyor. Hatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bile çok istemesine rağmen aday olmaktan imtina ediyor. Yine bir çatı adayıyla seçime girmeleri kaçınılmaz. Oysa iktidar kanadı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünden hatta çok öncesinden hazır ve süreç öncesi tüm hazırlıklarını ve hedeflerini belirlemiş, hatta toplumun tüm kesimleriyle görüşmüş, buluşmuş olarak tüm seçim propagandalarını tamamlamıştır. Geriye kalan seçim öncesi kısa bir üstünden geçme gibi olacaktır. Mevcut pozisyonu, hazır ve güçlü teşkilat yapısıyla bu seçimden mutlak galibiyet hedefiyle çıkacaktır.

Sonuçta demokrasinin gereği sandık konuşacak ve 24 Haziran’dan sonra çok daha güçlü ve geleceği aydınlık bir Türkiye gelecektir. Seçim erken de olsa demokrasi konuşacak ve milli irade tercihini belirleyecektir. Şimdiden hayırlı olsun. Tüm taraflara başarılar diliyorum.


Ulusumuzun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından TBMM’nin kuruluşunun yıldönümü olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimize kutlu olsun. Allah Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap