SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan 2018 Pazartesi - 07:40








Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Belki çocuğu yoktu ama onu dünya üzerinde seven milyonlarca çocuğu var şu an.

23 Nisan bir çocuk bayramı olmanın ötesinde derin manalar ifade eden bir gündür. Milli Mücadele’nin yapılışındaki şartlar ve Milli Mücadele’yi yapan ruh, milli iradeden çıkan ruh olduğu gerekçesiyle çocuklarımızın 23 Nisan’ın çok anlaması ve kavraması gerektiğini düşünüyorum.

Bugün çocuklarımız, tüm dünya çocukları ile el ele bu büyük bayramı kutlamakta. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk milletinin kendine olan güvenini kutlamasıdır. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anlamı doğrultusunda çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Tüm sorunların eğitimle aşılanacağını ve aile sevgisinin de çocukların bazı şeyleri kavramasında çok önemli olduğu kanaatindeyim. Çocukların geleceğine bir nebze de olsa katkıda bulunmak bizleri çok sevindirmektedir. Çünkü gelecek nesilden tüm ülkenin büyük beklentileri vardır. Toplumun modern ve medeniyet özlemini gelecek neslin daha iyi taşıyıp yaşayacağına inanıyorum. Gözlerinde geleceğe dair umut pırıltıları olan çocuklarımız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hediye ettiği bayramları coşku içinde yaşayabilmek adına özellikle hükümetler ellerinden geleni yapmalıdır. Hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamalıdır ve hedef dünyada ATATÜRK’ün MUASIR MEDENİYETLER seviyesine çıkmak olmalıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle herkesin bayramını kutluyor, 23 Nisan sevincinin sürekli olmasını diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap