SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 2023 hedefleri

2023 hedefleri

28 Kasım 2017 Salı - 08:00








Siyaset belli bir heyecanla ve gelecek için umut vadederek yapılır. Ancak yaşanan heyecanla, gelecek için yapılan vaatlerin ucu açık olmamalıdır. Hem heyecanın hem de vadedilen parlak geleceğin realize edilebilmesi mantık sınırları içinde kalmalıdır. Aksi durum halkı oyalamak anlamına gelir ki bunun bedeli çok ağır olur.

Amacı iktidarda kalabilmeyi bir müddet daha sürdürebilmek olan vaatler havada kalırsa, bundan siyasi hayat ve demokratik yaşam telafisi mümkün olmayan zararlar görür. "Bugün söz ver, oyu al; yarın nasıl olsa millet unutur" düşüncesi hem siyasi hayatı hem de demokratik düzeni felç eder. Siyasi hayat veya demokratik düzen yaralanır ve felç olursa bundan en büyük zararı siyasetle uğraşanlarla birlikte bütün halk görür.

Demokratik düzenin en önemli aktörleri siyasetçilerdir. Halkın siyasetçilere duyduğu güven zedelenmemelidir. Siyasetçiler de kendilerine duyulan güvenin delili olarak sandıktan çıkan oyların cepte keklik olmadığını bilmelidir.

Gerek iktidarda ve gerekse muhalefetteki siyasetçiler seçmenlerine vaatlerde bulunurken halkın kendilerini çok dikkatlice dinlediğini bilmelidir. Yaptıkları o ölçüsüz vaatlerin akıbeti elbetteki bir gün su yüzüne çıkacaktır. Bugüne kadarki demokratik hayatımızda birçok siyasetçi ölçüsüz vaatlerde bulunarak seçmenden oy almıştır. Ancak eninde sonunda bu ölçüsüz vaatlerin hesabını vermiş ve bedelini de ödemiştir.

Son dönemlerde siyasi gündemimize 2023 hedefleri diye bir iddia eklenmiştir. İktidarı elinde bulunduranlar ikide bir 2023 hedeflerinden gururla bahsetmektedir. Fakat bu 2023 hedeflerinin ne olduğunu açıkça söylememekte, üstü kapalı bir şekilde toplumun hafızasını geçiştirmektedir. Eğer bu 2023 hedefleri iyice çalışılmış, programlanmış olan gerçekleştirilmesi mümkün hedefler ise bunları açık açık herkesin duyacağı ve anlayacağı bir şekilde gururla söyleyin. Bu hedefleri madde madde sıralayın. Bu hedeflerin getirilerini ve bu hedeflere nasıl ulaşılacağını izah edin. Bu güne kadarki açıklamalar, 2023 hedeflerinin inandırıcı ve başarılabilir olduğu konusunda tereddütlere sebebiyet vermektedir.


İktidardakilerin geçmişteki ifadelerine göre 2023 hedeflerinden üç tanesi şunlarmış:

1- 2023'te kişi başı milli gelir 25 000 dolar olacakmış.

2- 2023'te Türkiye, dünyanın en gelişmiş devletleri sıralamasında ilk 10 ülkeden biri olacakmış.

3- 2023'te ihracatımız 500 milyar dolar olacakmış.

Sözü geçen bu üç hedef de insanı heyecanlandırıyor. Yani bundan 6 yıl sonra her Türk vatandaşı yılda 25 000 dolar gelir elde edecek. Dünyadaki gelişmiş ülkeler sıralamasında ilk 10 ülkeden biri biz olacağız. Yıllık ihracatımız da 500 milyar dolar olacak. Bu vaatlerin gerçekleşebilmesi konusunda herkes gibi benim de tereddütlerim var. İnşallah bu ifadeler geçmişte Kayseri'ye liman yapmayı vadeden siyasetçinin hikayesine benzemez. Temennim, açıklanan bu 2023 hedeflerinin hepsi gerçekleşir, ben de yanılmış olurum.


Ey büyük Allah'ım,

2023'e vardığımızda kişi başı yıllık milli gelirimiz 25 000 dolara ulaşsın inşallah. Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olalım inşallah. Ülkemizin yıllık ihracatı 500 milyar dolara çıksın inşallah. Bizim güvenimiz yalnız sanadır büyük Allah'ım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap