SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 2020 OLİMPİYATLARI VE SPORDA BİLİMSELLİK

2020 OLİMPİYATLARI VE SPORDA BİLİMSELLİK

09 Mart 2018 Cuma - 08:00








Türkiye olarak 2020 Olimpiyatları'nda başarılı olabilmemiz için, bir dizi önlem alınması kaçınılmazdır. Olimpiyatlara hazırlanacak milli takımlara bilimsel uygulama yapılabilecek seviyede bir uzman kadro olmadığı görülmektedir. Bu kadro, antrenör ve sporcuların yanında, onları sevk ve idare edecek profesyonel ekiplerin oluşturulması ile mümkündür.

Avrupa, dünya ve olimpiyatlar gibi, ülke reklamlarını yapan büyük organizasyonlarda ülke olarak başarılı olabilmek için, dünya devletlerinde olduğu gibi, spor bilimi enstitüsü mutlaka hayata geçirilmeli. Böyle spor bilimi projesi dünyanın en gelişmiş bilimsel antrenör programlarını öncelikle baz almaktadır. Türkiye olarak, eğer uygulanırsa başarıya biraz olsun yaklaşılacaktır.

Sporda bilimsel çalışma… Bütün spor branşlarında olduğu gibi, bilhassa başarılı olamadığımız branşlara ağırlık verilmesi şarttır. Dünyada örnekleri bir haylidir. Tıpkı İngiltere, Çin, Japonya, Ukrayna, Küba, Avustralya'da olduğu gibi, bizde de madalya kazanılacaktır. Yani bütün dünyanın ilgisini çekecek ülke reklamının en üst düzeyde yapılacak branşlara ağırlık verilmesi Türkiye'miz adına büyük önem arz etmektedir.  

2020 Olimpiyatları'nda, Türk sporcuların yüksek düzeyde performans göstermelerini hedefleyen bu spor bilimi enstitüsü, ülkemizde spor bakanlığımız olarak, bir milli mesele haline getirilerek bir an evvel uygulama safhasına girerse, ülke olarak biz de, dünya devletleriyle baş başa yarışır ve Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı dünya devletlerine dinletme şansına sahip oluruz.

Bilim enstitüsünün kurulması ile her şeyin hallolacağı sanılmasın. Bir defa sporda yeniden yapılanmaya gidilerek, yani, iyi eğitim almış bilimsel çalışmalar yapabilecek kadrolar yetiştirmek şarttır. Onun da en basiti teknik direktör ve sporcu seçiminde, asla, şu yetkilinin bu yetkilinin, ya da spor federasyon seçimlerinde oy kaybetme kaygısı gütmeden, milli bir duruş sergilemek ülkemiz adına olmazsa olmazlardandır.


Allah (c.c) nasıl emrediyor? ''Emaneti ehline veriniz.'' Emaneti ehline verdiğinizde başarıyı yakalamamak söz konusu olmadığı gibi, başarı mutlaka gelecektir. Dünyada sporda ileri olan ülkelerde yapılan spor bilimi çalışmalarında başarı böyle yakalanmaktadır. Maalesef Türkiye'de ehliyetsiz kişilerce bu milli takımların maçların uygulamasına kalkarsanız, başarılı olamayacağınız gibi, zaten bilimden de söz edemezsiniz. Bu böyle biline. Her zaman söylediğimiz gibi dünyada her alanda bilimin olduğu, sporunda kesinlikle her safhasında mevcut olduğunu asla unutmamalıyız. Spor bilimini uygulayacak elemanlar yetiştirmek bir milli mesele haline gelmelidir. Spor Bakanlığı inşallah bu işe el atarak kısa zamanda uygulama safhasına geçirileceğini temenni ederim.

Afrin'de devam eden terörist temizleme harekatında şehit olan askerlerimiz tıpkı bedrin aslanları kadar şanlıdırlar. Bu harekatta şehit askerlerimize

Allah'tan gani gani rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilerim. Şehit ve yaralılar için içimiz kan ağlıyor. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Selam olsun onlara.                                                                             

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap