SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 19 MAYIS KAPALI SPOR SALONU

19 MAYIS KAPALI SPOR SALONU

12 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:15








19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nun yaklaşık 50 senelik mazisi vardır. Salonun bu günlerde yıkılmaya başlandığını müşahede ediyoruz. Müsabıklık ve antrenör olarak 40 küsur sene bu salona gidip geldik. Burada birçok tatlı ve acı anımız olmuştur.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda bir hayli şampiyonluklar yaşadık. Bu salonla adeta özdeşleşmiştik. Dile kolay 40 küsur senemiz burada geçmiştir. Öyle ki bu salonda geçirmiş olduğumuz zamanın neredeyse yarısını evimizde geçirmedik.

Burası hayatımızı idame ettiğimiz ve hayallerimizin gerçekleştiği yerin yanında, aynı zamanda bizim ekmek kapımızdı. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu denildiğinde akla ilk gelen sporlar içinde boks gelirdi. Burada yapılan şampiyonalar ve diğer boks maçları Türk boksunun geleceğini tayin ediyordu.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda Trabzon tarihinde dünyada çok değer verilen ülkeler arası reklam aracı kullanılan Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatlara ilk kez sıfırdan sporcu yetiştirip Trabzon ve Türkiye dünya önünde en iyi şekilde temsil edilmiş ve defaatle Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'nı dünya devletlerine dinletmek bu salonda başarılmıştır. Kısaca Türk boksunun temelini atmak ve Trabzon boksunu dünyaya tanıtmak burada yapılmıştır.

Yine bu salonda, nice gariban gençler boks sporu ile uğraşarak aile yuvalarını kurup buradan aldıkları eğitimle hayatlarına devam etmektedirler. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nun yukarıda da belirttiğim gibi ekmek kapısı dışında sayısız gence eğitim sağladığı da bir gerçektir.


19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda eğitim verdiğim süreçte, çeşitli branşlarda eğitim veren kıymetli arkadaşlarımdan Rahmanı Rahman'a kavuşanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Hayatta olanlara Allah'tan uzun ömürler ve halen devam edenlere başarılar, sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim. Selam olsun o günlere.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap