SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yok mu araba alan?

Yok mu araba alan?

17 Aralık 2018 Pazartesi - 11:00




İşte Türk halkının ekonomik durumunu anlatan en acı tablo





Türkiye’deki ekonomik kriz sessiz ve derinden kendini göstermeye devam ederken her alanda fiyat artışı söz konusu. Artışlara gerekçe doların yüksek aralıkta seyrediyor olması gösterilirken Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle fuar alanı krizin en önemli belgelerinden biri haline gelmeye başladı. Her pazar sabahı arabasını kapanın satmak için koştuğu ikinci el otomobil pazarında iğne atsan yere düşmez şekilde dolup taşıyor. Ama pazarı görmeye gelenler eli boş dönüyor.

HER ÇEŞİT ARABA VAR

Pazarda her markadan arabayı görmek mümkün. En düşük fiyat 10 bin TL’den başlayıp 100 bin TL’ye kadar çıkıyor. Araç fiyatlarını yüksek bulan alıcılar “İş sadece arabayı satın almakla bitmiyor ki; bunun vergisi, bandrolü var ve hepsinde artış söz konusu” diyerek araç almaktan vazgeçiyor. Araç satıcıları ise her şeyin fiyatı arttığı için kendilerinin de araç fiyatlarını arttırdığını ifade ediyor.

ÜLKEDE EN UCUZ EKMEK

Pazara aracını satmak için getiren esnaf Osman Emin, pazarla ilgili ekonomik sıkıntılardan söz ederek, “Araba satan var ama çok yüksek fiyat istiyor. Bu ülkede şu an bir peynir, bir de ekmek ucuz. Doların yüksekliği, devletin aldığı vergi, bandrol derken fiyatlar alıp başını gidiyor. Doğruları konuşan da yok” dedi


Haber: MERYEM AKGÜN

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap