SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Venedik olacaktı tarla oldu! Gülcemal Trabzon’un utanç vesikasıdır!

Venedik olacaktı tarla oldu! Gülcemal Trabzon’un utanç vesikasıdır!

Karadeniz Özel

28 Haziran 2022 Salı - 18:24




2017 yılında dönemin belediye başkanı Gümrükçüoğlu tarafından ‘Venedik’ olarak duyurulan Gülcemal Projesi’nin yapıldığı dolgu alanı atıl kaldı.





// Karadeniz Özel // Furkan YİĞİT // Gümrüküoğlu ‘Venedik gibi olacak’ diyerek açıkladığı ve başladığı günden beri tartışmalara konu olan Gülcemal Projesi atıl kaldı. CHP Trabzon İl Başkanı Hacısalioğlu, “Bu proje utanç vesikasıdır” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde kazması vurulan ve ‘gurur projesi’ olarak adlandırılan Gülcemal Projesi vatandaşlar tarafından marul, karpuz, domates gibi sebze/meyvelerin ekildiği hobi bahçesine dönüştürüldü. Trabzon’a yeni bir sosyal donatı alanı kazandırılmak için yapılan, ancak atıl vaziyette kalan projeye ilişkin konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, “Karadeniz insanın doğasına var. Bizim insanımız çalışkandır, azimlidir ve üretmeyi sever. O nedenle büyük vaatlerle kamuoyuna duyurulan Gülcemal Projesi atıl kalmış, Trabzon halkıda burayı pek tabii en iyi şekilde değerlendirmiştir” dedi.

BECERİKSİZLİK

“Vatandaşımız üretme azmiyle herkese örnek olmuştur ancak ortada atıl bırakılmış bir proje var” diyen Başkan Hacısalioğlu şöyle devam etti: Bir anlamda ‘dev proje’ olarak tanıtılan Gülcemal, zaman içerisinde tarlaya dönüştürülmüştür. Üzerini yeşillikler kapatmış, vatandaş denizle buluşturulacak derken halkımız Gülcemal’le birlikte iyice denizden uzaklaştırılmıştır. Şunu ifade edeyim bu proje utanç vesikasıdır. Hala yapılamamış olması da ayrıca kent adına önemli bir sorundur. Yaz sezonu için kentimize gelen yerli yabancı turistler beceriksiz yöneticiler yüzünden deniz yerine birbiri üzerine bindirilmiş ve atıl bırakılmış toprak yığınını izlemek zorunda kalacaklar.”

VEDENEDİK GİBİ OLACAKTI

Projeyi başlatan dönemin Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, şimdilerde tarlayı anımsatan projeye ilişkin 2017 yılında, “Gayemiz halkın denizle buluşturulması ve önemli bir sosyal, kültürel ve turistik merkez kazanabilmektir. Mühendislerimizin deneyimi ile Trabzon sahili Venedik gibi olacak. ülcemal, şehrimiz için çok büyük bir kazanımdır. Tamamlandığında bölge illerinin bile akın edeceği bu önemli alan, Trabzon turizmine çok önemli katkılar sağlayacaktır” demişti.
 

Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap