SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzonlu iş insanının başına, kopya çekler bela oldu: ‘Savcılar göreve!’

Trabzonlu iş insanının başına, kopya çekler bela oldu: ‘Savcılar göreve!’

Karadeniz Özel

09 Ağustos 2022 Salı - 13:35




Trabzon merkezli firmasına ait çek seri numarasının çoğaltılıp, Türkiye’de onlarca vatandaşın dolandırıldığını ifade eden İş İnsanı Hamdi Çilingir, savcıları göreve davet etti.





KOPYALAMIŞLAR

Trabzon’un önemli yemek firmalarından biri olan TUR-AV’ın sahibi Hamdi Çilingir’in başı çekinin seri numarasını kopyalayan kişilerle derde girdi. İş insanı Çilingir’in çekinin ikiz hatta üçüzlerini kopyalayan şahıslar, bu çeklerle Türkiye’de birçok kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı. Konya ilişkin çalmadık kapı bırakmadığını iddia eden Çilingir şöyle konuştu: İzmir’de bir tane firmaya çek verdim. Bu çek serilerimden Türkiye genelinde sahtesinden çok sayıda şuanda bulunuyor. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beye de Whatsapp üzerinden gönderdim. Kendisine ‘sayın bakanım benim artık bu son şansım. Devletimin tüm kurumlarına müracaat ettim bir sonuç alamadım, tek çarem siz kaldınız. Benim çeklerimin ikizlerini hatta üçüzlerini yapmışlar. Savcılarımıza, emniyetimize bildirdim fakat kimse hiçbir şey yapmıyor deliller olmasına rağmen’ dedim. Ama bir sonuç alamadım.

NEDEN İZMİR’E GÖNDERİLDİ

“Şimdi Trabzon’da bir Cumhuriyet Savcısı’nın yanına gittim, durumumu anlattım. Fakat Savcı tutup dosyayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş.  Benim dosyam neden İzmir’e gönderildi? Benim firmanın merkezi Trabzon… Bir sürü sahte çek var, birçok insan beni arıyor. Psikolojimiz bozuldu… Sabahtan kalkıyoruz, sürekli çek fotoğrafları geliyor telefonuma. Bütün belgeleri Trabzon’da sayın savcıya teslim ettim. Fakat benim dosyam İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Bu dosya buradan yürütülmeli… Trabzon’daki savcıları göreve davet ediyorum.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap