SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projelerini açıkladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projelerini açıkladı!

17 Nisan 2024 Çarşamba - 12:40




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yeni dönemin ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Genç, şehir için projelerini açıkladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Genç, basın toplantısının büyük bir bölümünde basın mensuplarının projelerle ilgili sorularını yanıtladı.

Başkan Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"Yerel seçimi geride bıraktık. Halkımız iradesiyle yeni dönemde Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçim süreci öncesi ve sonrası şehrimize dair proje ve düşüncelerimi açıklığa kavuşturalım istedik.

Demokratik sistemin en önemli unsurlarından bir tanesi serbest seçimlerdir. Seçim işini 1946 döneminde hatırlarsak, sonraki seçimlerde de halkın iradesinin doğrudan sandığa yansıdığı bir gerçek. Şehrimizde de huzur içerisinde de irade sandığa yansıdı. Halkımıza hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Herkese de çok teşekkür ediyorum.


"TRABZONLULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Şahsımıza duyulan güven nedeniyle Trabzonlulara teşekkür ediyorum 18 ilçe başkanımız 716 muhtarımıza da başarılar diliyorum. İşimiz hizmet. Halkımız bizi yetkilendirdi. Bu sorumluluğu 5 yıl içerisinde söz verdiğimiz tüm projelerimizi bu şehrin evladı olarak taşıyacağız. Yaşanabilir bir şehir olması ve standartlarını yükselmesi için canla başla çalışacağız.

"RAKAMLAR DOĞRU DEĞİL"

Ortahisar Belediye Başkanımızda halkın iradesiyle seçilmiştir. Görevi kendisine devrettik. Kendisinde başarılar diliyorum. Şunu arzu ederdim; Ortahisar Belediyesi’nin kurucu bir başkanı var. Halkımızı hizmetinde oldu. Trabzonlular oradaki belediyecilik anlayışımızı da takdir etti. Bugün şahsıma bir yetki verdi. İsterdim ki bu bilgileri 10 yıl oraya hizmet eden belediye başkanından almış olsaydı. Polemiklere girmeyeceğim. Halk bize hizmet edin diye görev verdi. 10 yıl boyunca hangi bütçelerle neler yapıldı, şu andaki konumu, durumu, alacağı vereceği ne varsa ayrıca paylaşacağım. Ahmet Bey bizden bilgi alıp açıklama yapsaydı iyi olurdu. Açıklanan rakamlar doğru değil. Bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağım.

23 daire başkanlığı, idari mekanizması daha geniş bir platformdayız artık. Görevini yapan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Daha önce aktif görevde olanda büyükşehirde de şuan aktif olmayan arkadaşlarımız yok değil. Herkesin bir görevi ve sorumluluğu olması lazım. Bütçemiz halkımız vergiyle oluşuyor. Bütçenin kullanılması bizim yetkimizdedir. Daha önce büyükşehirde aktif görevde olup da şu an olmayan arkadaşlarımız da bundan da bilgim var.


"AKYAZI'DA BU PAZARI AÇMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİ"

Akçaabat’ta bir kısım sorunlar var onları çözeceğiz. Şehrimizi ilgilendiren bir konu, Değirmendere vadimizde bir kısım hastalık kesildi kurban pazarımızı açamadık. Akyazı'da bu pazarı açmak çözüm değildi. Halkımızın hoşgörüsüne sığınarak halkımızın o atmosferi yaşamasını istedik.

Ahmet Bey ile oturup konuşacağız. Yenimahalle’de ki alan için ısrarcı olduk. Gülcemal’de bir alanı dolduruyoruz. Bütüncül bir dolgu alanı düşünülmüştü. 1 km alanı orada boş bıraktı Murat başkan ile konuşmuştuk

"GÜLCEMAL UZUN ZAMANDIR ŞEHRİN BEKLENTİSİ"

İsmi Gülcemal olan proje uzun zamandır şehrin beklentisi. Hepimiz söyledi duyduk. Denizle bağlantımız kesildi. O güzel destinasyon alanını ta Akyazı’ya kadar taşıyalım doğrudan denize doğru olan bir alan olsun. Yeşillikle donatalım. Hem gençlere hem çocuklara ziyaretçilere bir yaşam alanı oluşturalım. Amacım bu. İlgileneceğim 3 konudan biri olacak. Bu dönem bunu bitireceğim.


"BEN ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞINA SAHİBİM"

Geçen yıl hem yalıncakta hem de Akçaabat’ta hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Büyükşehir Belediyesi'ni doğrudan ilgilendiren bir konudur. Ben şeffaf bir yönetim anlayışına sahibim. Devam eden yargı süreçlerinde bizden istenenleri savcılığımız ile paylaşırız hukuk ne gerektiriyorsa onu da uygularız. Sorumluluk doğuracak bir olay meydana gelmişse bir şeyden kaçınmam.

"ANKARA İLE TEMASA GEÇTİK"

Çağrı merkezi daha birkaç ilimizde konuştu. Bizim ilimizde 350 kardeşimizin ekonomisini ilgilendiren proje. Bildiğim kadarıyla en yüksek kapasitesi bizim ilimizde. Bakanlığın bu konuda yeni bir anlayışı var. Biz 350 arkadaşımızın ekmeğiyle ilgili bu konuda Ankara ile temasa geçtik. Devamlılığını nasıl sağlayabiliriz şeklinde çalışmamızı sürdürüyoruz. İçişleri bakanımız ile gidip görüşmek planımız. Ben belediye başkanıyım çalışanı da hukuku da düşüneceğiz, adım atacağız. Alternatiftir, formüldür. 350 kardeşimizin durumu ne olacak benim derdim o. Aktif bir girişimde bulunup sonuçlarını paylaşacağım.

"3 KONU İLE İLGİLENECEĞİM DİYE SÖZ VERDİM"


3 konu ile doğrudan ilgileneceğim diye söz verdim. Hafif raylı sistem, Değirmendere’de 5 sanayi sitesinin nakli bir de Gülcemal projesi idi.

"HAFİF RAYLI SİSTEMLE İLGİLİ PROTOKOLÜMÜZ TRABZON'DA OLACAK"

24 Nisan Çarşamba günü hafif raylı sistemle ilgili protokolümüz Trabzon’da olacak. Bu sıcak bilgili paylaşalım. Bunun heyecanını şimdiden duyuyorum. Ulaşımla ilgili bir Trabzonlu olarak hayıflanıyorum samsunda var Trabzon’da da olacak. Hafif raylı sistemle sanayi sistemiyle ve gül cemalle Trabzon level atlayacak. Bu şehir bize yetki vermiş. Buna gücümüz var. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutuk. Ulaştırma bakanımız şehrimizin evladı. Trabzon bu hizmetleri kazansın. Bu dönem bu konuyu halledeceğim.

"HAFİF RAYLI SİSTEM AKÇAABAT VE YOMRA İLE BAĞLANMASI ZARURİDİR"

8.7 km kısmı Akyazı ve Meydan kısmı arasındadır. Proje üniversiteye devam edecek. Akyazı ve üniversite arasında devam edecek. 824 bin kişi şehrimizde yaşıyor. 340 bin civarı Ortahisar’da. Hafif raylı sistem Akçaabat ve Yomra ile bağlanması zaruridir.


"ORTAHİSAR BELEDİYESİ İÇİN AYRINTILI AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Ortahisar Belediyesi’ni devretmeden önce biz kimin başkan seçileceğine bakılmaksınız, bütün personel harcamalarımız hesabımıza bıraktık o şekilde ayrıldık. Siyasilerimiz gereken cevabı verir. Ortahisar Belediyesi için ayrıntılı açıklamasını yapacağım. Ödemeleri bankada hazır olarak bıraktık bunu ifade edeyim.

"ORTAHİSAR BELEDİYEMİZDEKİ SONUÇ BİZİ ÜZDÜ"

716 mahallemizde hizmet edeceğiz. Ortahisar Belediyemizdeki sonuç bizi üzdü. Trabzon birinci olurken, diğer taraftaki sonuçta ak partili olarak üzüldük. Başarmak kazanmak için iddiamızı ortaya koyduk. Bu irade saygıdeğer bir iradedir. Halk tercih etmiştir. Başımız gözümüz üstündedir. Bir seçim biter diğer seçimin hazırlıkları başlar. Bu disiplini ortaya koymamız lazım. Neden bir kısım seçmen sandığa gitmemiş. Nerede eksiklik var. Bu muhasebeyi yapmamız lazım. Yomra’da Asrinde de Vakfıkebir dede Beşikdüzü’nde de istemediğimiz bir sonuç oldu.

"NE SÖZ VERMİŞSEK YERİNE GELECEK"

Aday faktörü olmuş olabilir. Ortaya konulan vizyondan da olabilir. Genel geçer sebeplerde olabilir. Teşkilat hiyerarşinde irdeleyeceğiz. Bütün ilçelerimizde ne söz vermişsek yerine gelecek. Arsin’de de Vakfıkebir’de de el ele vereceğiz halkımıza hizmet edeceğiz.

"TURİZMDEN DOLAYI RAKAM 1 MİLYAR 76 MİLYON DOLARDI"

Geçen yıl turizmden dolayı şehrin girdisinde rakamımız 1 milyar 76 milyon dolardı. Büyükşehir belediyesinde fazla yetkiler var. Yatırım getirim istihdam gelişim… Büyükşehir belediyesi biraz daha üst koordinasyon.

"126 MİLYON DOLAR FINDIK GİRDİSİ VAR"

Turizm gelişen trendimiz. 126 milyon dolar fındık girdisi var. 150 milyon dolarları geçen somon ihracatı var. Başlı başına ele alınması lazım. Trabzon’a gelene sordum. Güvene önem veriyorlar. Ziyaretçiler güveni seviyor. Turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek toplantı yapacağız bu sezonu nasıl iyi geçirebiliriz. Radikal tepkiler uygulayacağız. Kolaylaştıracak adımlar atacağız. Yaptırım uygulanacak. Şehir bizim, menfaati düşünüyorsak küçük bir suiistimalde dikkatli olalım.

"2 TANE SANAT MERKEZİ İSTİYOR TRABZON"

Sezon bitmesine rağmen yabancı ziyaretçi sayısı fazla. Gürcistan’dan sağlık turizmi ile gelenler akvaryumu ziyaret etmiş. 2 tane sanat merkezi istiyor Trabzon. Yavuz selimde futbol oynatma konseptimizde var. Bir yapı olacaksa kültür sanat merkezi olsun dedim. Büyük bir sanat merkezine şehrin ihtiyacı var. Projemizde bu da var. 12-14 tane amatör tiyatro gurubumuz var. Geçen yıl festival yaptık. Uluslararası nitelikteki her faaliyete destek olacağım. Sanat günlerimiz var. Tiyatroyu da bu yıl yapacağız. Arkeoloji müzesi de sözümüzdü. Tarihi bir aks oluşturmak istiyoruz. Trabzon tarihi bir şehir ama tarihi örttük biz. Bırakılan eserler örtük. Yıkınca tarih bugün yüzüne çıkıyor. Güzel adımlar atacağız.

"TRABZONSPOR BAŞKANIMIZIN ATACAĞI ADIMLARLA TÜM DESTEĞİ ORTAYA KOYACAĞIM"

Sadece bir spor mücadelesi olarak görmedim. Şehrin baskılanmasına karşı bir itirazdır. Trabzonspor bir hissiyatı bir duruşu ortaya koyan bir platformdur. Kolaycılığa kaçıyoruz sözü başka yerlere taşıyoruz. Şampiyonluk ya da bir spor mücadelesi değil. Arkasında farklı planların olduğu, farklı gerekçelerle başka toplumsal olaylara taşınabilecek şeylerin olduğunu devletimiz de farkında. Kayıtsız şartsızım bu konuda. Trabzonspor başkanımızın atacağı adımlarla tüm desteği ve gayreti ortaya koyacağım.

"TRABZONSPOR BENİM İÇİN SİYASET ÜSTÜDÜR"

Trabzonspor benim için siyaset üstüdür. Seçimin bir malzemesi olması söz konusu olamaz. O bizim ortak değerimiz. Ortak duyarlılıkla aklıselim hareket etmemiz kulübü yalnız bırakmamamız lazım.

"FESTİVALLER ŞEHRİMİZİN TANITIMI İÇİN KIYMETLİ"

Festivaller hakikaten şehrimizin tanıtımı için kıymetli. İş bazen şirazeden çıkıyor. Haftaya Ankara’da olacağız. Yeni dönemde ele alacağız. Şehirde bunun için adımlar atacağız. Bu anlayışı ortaya koyacağız.

"SPOR KONUSUNDA YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Gölçayır ve Çukurçayır’da saha eksikliğimiz var. Orada nasıl bir alan üreteceği, onu çalışacağız. Faroz’da ki sahamız bitti. Yeni sahanın bitmiş şekliyle açılışımızı yapacak sahayı hizmete alacağız. Soğuksu bölgesinde de bir düşüncemiz var. Spor konusunda yoğunlaşacağız.

Resim müzesi konsepti gibi bir düşüncemiz yok ama bir sanat merkezi düşüncemiz var. Kültür tarih sanat şehri burası. Pazarkapı çalışmamızı süratle yürütüyoruz. Orayı Ganita’ya bağlayacak bir köprü fikrimiz vardı.

"TURİZMİ 12 AYA YAYMAMIZ LAZIM"

Turizmi 12 aya yaymamız lazım şehirde. Maçka’da bir inanç turizmi var, yayla turizmi var. Daha çok turist şehirde kalır bir aks oluşturduğumuzda. Ulaştırma bakanlarımız sayesinde Meryem ana yolu tamamlandı. Hıdırnebi ile ilgili 2 projemiz var. Sis dağı, Kadıralak. Buralar esasında Yeşilköy adında bir çalışma başlatıldı, takip edeceğim. Artık sadece Uzungöl’e bağlı kalmıyoruz.

"SU KONUSUNU DEĞERLENİRECEĞİZ"

Seçim dönemde su faturalı halkımızın şikâyeti geldi. 2 ayrı bedel tahsil ediliyor. 2 ayrı belediyeye bedel gidiyor. Bertaraf ve toplama bedelini birleştireceğiz ve o sorunu çözeceğiz. Her ay enflasyonla orantılı şekilde artışa gidiyor. Sahada şikâyet fazla. Su konusunu bu bağlamda değerlendireceğiz. KDV yükünden vatandaşı kurtaracağız.

Vazelon’a ve Sümela’ya gelen insan mezhebi farklı. Oralarda ziyaretçilerin iyi şekilde zaman geçirmesi için gayreti ortaya koyacağız.

"EN ALT GRUP EMEKLİLERLE İLGİLİ DESTEKLERİMİZ OLACAK"

En alt grup emeklilerle ilgili desteklerimiz olacak. Su konusunda indirimli tarife uygulayacağız. Öğrencilerle ilgili su doğalgaz ve ulaşım konusunda destek olacağız. Tüm kesimlere hizmet edeceğiz. Kendi tesislerimde de nasıl kolaylık sağlayabiliriz, bakacağız çalışma yapacağız. Emekli ve öğrenciye daha farklı fiyatlar için çalışma yaptırıyorum. Paylaşacağız sizlerle.

“AHMET BEY DE BU KONUDAN RAHATSIZ OLDU”

Polemikler yaşandı. Ben düşünüyorum ki Ahmet Bey de bu konudan rahatsız oldu. Oldu ki geri adım attı. Arkadaşlarımız bize iletti. Filistin içinde bir görselle yanında olduklarımızı gösterdik. Onu da oradan aldılar sonra yeniden başka bir yere taşıdılar. Bazen hata yaparsınız geri de adım atarsınız.

“ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASİ ARGÜMAN ÜRETMEK ATATÜRK’E HAKSIZLIKTIR”

Biri Cumhuriyetimizin kurucu ve diğeri de cumhurbaşkanımız. Şu anda Türk milletini temsil eden eder. Vizyoner ve ülkesine aşık bir cumhurbaşkanı. Ahmet Bey in bundan geri adım atmasını olumlu bir gelişme atmasını olumlu değerlendiririm. Atatürk üzerinden siyasi argüman üretmek Atatürk’e haksızlıktır. Bize çizilen hedefte neler yapmalıyız ona bakmalıyız. Ülkemizde Atatürk tartışması istemiyorum. O bir kahramandır. O vizyonda, tam bağımsız Türkiye konusunda hangi adımları atıyoruz ona bakalım. Pankartlar üzerinden polemik oluşturmayalım.

“AHMET KAYA BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Ahmet Kaya başkanımızı da geri adım atması konusunda tebrik ediyorum. Projelerin üretilmesi kıymetli. Projelerimiz için imzalarımız atacağız. Ortahisar’da yapılacak projeler ile de istişare de olacağım.

“ESKİ TERMİNAL BİNASINI SATMIYORUZ”

Eski terminal binasını satmıyoruz. Orayı bütüncül gözle ele almamız lazım. Yapınca kalıyor. Şehre yakışır bir şekilde orayı yapacağız. Kötü bir görsel olmasın. Orayı yeni bir vizyonla ele alacağız. Gelir getirici bir yer olarak değerlendirildi. O bölgenin satış söz konusu olmayacak. Başka bir düşüncemiz var. Başka bir satışla ikame edeceğiz.

“ÇÖMLEKÇİ 2. ETABI SÜRATLE TAKİP EDECEĞİZ”

Çömlekçi 2. Etabı süratle takip edeceğiz. Orayı tamamlayacağız. Oradaki kadın yaşam kültürünü daha müstakil alanlara kazandıralım. Arafilboyu kısmında bir yapılaşma yapalım. Yüksek kat yapılacaksa en iyi yapılacak yer orası. O bir tercihtir. Şu andaki projeyi inceleyeceğiz.

“YABANCI DİL BİLEN TURİZM ZABITASI ALACAĞIZ”

Turizmde yabancı dil bilen sayımız çok az. Bir masaya oturup, İngilizce-Arapça hitap edince kendini güvende hissediyorsun. Yabancı dil bilen turizm zabıtası, sivili alacağız. Bu çok önemli. Şikayetlerini bizle paylaşacaklar. Olumlu turizm elçiliği için bu işe yoğunlaşacağız.

“LUNAPARK TARZINDA ÜNİTELER YERLEŞTİRECEĞİZ”

Zağnos vadisinde bir macera parkı yapılıyor. Sahildeki Gülcemal projesi daha dingin olmalı. Ama küçük yollu bir ziyaret parkı oraya yapacağız. Lunapark tarzında üniteler yerleştireceğiz. Böyle bir potansiyelimiz mevcut."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap