SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon artık kucaklaşıyor

Trabzon artık kucaklaşıyor

24 Mart 2019 Pazar - 11:49




CHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz açıklamalarda bulundu.





MUTLU BİR KENT HAYAL EDİYORUZ

“Yerel seçimlere az bir zaman kalmışken, kendi değerleriyle bütünleşmiş, bütün geçmiş birikimlerini, kültürünü yaşayan, kendi varlıklarına sahip çıkan, insanlarıyla barışık, bütün ailelerin, çocukların mutlu olduğu bir kenti hayal ediyoruz. Trabzon’umuzun Karadeniz’imizin heyecanlı, zeki, çalışkan insanlarının bu gelişmeye büyük katkı vereceğini, eski dostlukları, arkadaşlıkları yeniden pekiştirmek için elinden geleni yapacağını düşünüyoruz”

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ




“Ülkemizin ve bölgemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmak için insanlarımız, artık birbirinin gözüne bakmaya başladılar. Hep beraber partili, partisiz, hangi görüşten olursak olalım, biz bunu başarırsak, birbirimizin gözüne bakıp konuşmayı becerebilirsek sorunlarımızın ortak olduğunu göreceğiz ve bu sorunları birlikte aşacağız”


ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMELİ




“Bizim çocuklarımız aynı okulda, düğünlerimiz, cenazelerimiz aynı, bu alanlarda hep birlikteyiz. Artık hep birlikte ortak akıl üretmeye, bu bölgeyi nasıl gelişebilirizi düşünmeye başlamalıyız.  ‘Çocuklarımız geleceğe umutla nasıl bakabilir?’ Buna göre planlamalarımızı geliştirmeyi becerebilmeliyiz”

TARIMDA VE TURİZMDE İSTİHDAM YARATACAK PROJELER




“Güneyde tarım ve hayvancılığı destekleyerek, üreticilerimizi kooperatifçilik sistemiyle destekleyerek para kazanmaları için, ekonomi yaratmaları için önderlik yapacağız. Ürünlerinin alıcısı ve pazarlamacısı olacağız. Yerli tarımı ve ata tohumunu geliştirerek, vatandaşımızın hem kendi ekonomisine, hem de kent ekonomisine katkı sağlayacağı ortamı yaratacağız. Bu alanda en az 10 bin kişilik istihdam alanı yaratılacaktır. Turizme yönelik Boztepe’de şelale projemizle de artı 1 milyon turist ve 25 bin kaliteli istihdam hedefliyoruz.” 

PROJELER TURİZME  YÖNELİK 

“Trabzon tarih kenti, turizm kenti. Projelerimizde de belirttiğimiz gibi geleceğe yönelik bütün yatırımlarımızı turizm odaklı yapmalıyız. Şehrimize gelen yerli, yabancı turist sayısını çoğaltmalıyız. Şehrimize gelen öğrenci sayılarını çoğaltmalıyız. Bunu yaratabilmek için gerekli alt yapıları, kentin bütün mahallelerindeki eksiklikleri tamamlamalıyız”  





FESTİVAL KENTİ TRABZON

“Bu şehri festival kenti yapacağız. Trabzon’un dünya kenti olmasına yakışır, en az yılda bir büyük festival düzenleyeceğiz. Sanatın ve sanatçının yanında olacağız ve sanatçılarımıza etkinlerini yapacakları salonlarımızı ücretsiz olarak tahsis edeceğiz.” 




MAHALLELERE YERiNDE HiZMET

“Mahallelerimizde, sokaklarımızda ve şehrimizde çok büyük eksiklikler var. İnsanlarımızın tamamı bunun farkında. Mahalle kültürünü geliştirmemiz lazım. Mahallelerdeki ihtiyaçların farklı alanlarda karşılanıyor olması, çocukların da o kültürü yaşamalarına engel oluyor. Bütün aileler, okul, eğitim, spor hizmetlerini mahallelerinin dışında daha uzak noktalara ulaşarak elde ediyorlar, bunun farkındayız. Mahallelerimizde bu ihtiyaçları giderirsek, hem trafikte, hem sosyal hayatta, hem çocukların gelişiminde, hem de kültürel hayatta, mahallelerimizi ve şehrimizi hak ettiği seviyeye çekebiliriz. Onun için bütün yatırımlarımızı sokaktaki, mahalledeki, fiziki koşulları iyileştirmek için, sokakların aydınlatılmasını, gençlerin spor ve eğitim hizmetlerini, eğitim, kültür ve kütüphane hizmetlerini yerinde yapmaya kararlıyız. Böylelikle şehrimizin insanları daha mutlu, daha keyifli zamanlar geçirecektir.”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AİLEMİZ GİBİ SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Trabzon kenti olarak, şehir dışından gelen öğrencilerimize bir aile gibi sahip çıkmalıyız. Onları kucaklamalıyız ve şefkat göstermeliyiz.  Öğrencilerin maddi imkanları düşüktür, belediye olarak eğitimde, ulaşımda, yeme-içme noktasında desteklerini sağlamak zorundayız. Onları kendi evlerinde hissettirmeliyiz, çünkü onlar şehrimizden gittiklerinde bu şehrin en iyi tanıtım yüzleri olacak ve bu şehre daha fazla insanların gelmesine sebep olacaklardır.”

YAŞLILAR VE  ÇOCUKLAR İÇİN  HİZMETLER 

“Şehrimizde sosyal ihtiyaçlarımız çok. Yaşlılarımız için mahallelerimizde vaktini geçirebilecekleri, sohbet edebilecekleri hizmet alanları oluşturmalıyız. Her mahallenin kreşi yapılmalı, aileler evlerinden çıktıklarında güvenle ulaşılabilecekleri kreşlere sahip olmalılar”  


BELEDİYE KENT YAŞAYANINA MÜŞTERİ OLARAK BAKMAMALI

“Trafik sorunları ile ilgili trafik dolaşım sistemini hemen hayata geçireceğiz. Belediyeler, vatandaşlarına müşteri olarak bakmamalı. TRAPARK uygulamaları çaresizlikten üretilmiştir. Aslında kentimize yakışmayan uygulamalardır. Bu uygulamayı kaldıracağız”

YEŞİLİ ARTIRACAĞIZ

“Doğa kentiyiz ama Trabzon sokaklarında yeşil yok. Yeşili bulabilmek için şehrin güney yamaçlarına, şehir dışına gitmek zorunda kalıyoruz. Sokaklarımızda, mahallelerimizde, bir an önce yeşili ve ağaçlandırmayı, doğal canlandırmayı yapmak zorundayız. Mahallelerimizi sevdirecek öğeler bunlardır. Kaldırımları, ışıklandırmaları ve yeşiliyle mahallelerimizde, iş çıkışlarında, bir bardak çay içip dostlarımızla keyifle sohbet etmemiz hayal değil. Aile sevgimizi, mahalle sevgimizi, saygımızı daha çok yükseltecek yatırımlar olacaktır”  

AKYAZI, 365 GÜN YAŞAYACAK

“Deniz kentiysek, denizle buluşmamız gerekir. Akyazı projemiz bu anlamda çarpıcı bir örnektir. Elimizde bulunan, yatırım yapılmış bir alanı 365 gün kullanılabilir hale getireceğiz. Neredeyse hiçbir aile çoluğuyla çocuğuyla deniz kenarında bir çay içme keyfi yaşayamadı.  ‘Akyazı Yaşam Alanı’ projemiz Akyazı dolgu alanına hemen kazandırabileceğimiz bir yatırım olacaktır. Gülcemal Dolgu alanında düşünülen mendirek yapılandırılması denizi tamamen şehirden koparacak bir yatırımdır. Maliyeti yüksek bu yatırımdan bir an önce vazgeçilmesi gerekir. Gülcemal projesine harcanacak kaynakların şehrimize harcanması gerekir.”  

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap