SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Temel Karamollaoğlu'ndan Trabzon'da flaş sözler! ''Biz 3. sınıf ülke değiliz, olmamalıyız''

Temel Karamollaoğlu'ndan Trabzon'da flaş sözler! ''Biz 3. sınıf ülke değiliz, olmamalıyız''

25 Haziran 2022 Cumartesi - 11:29




SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutladı ardından da Trabzon İl Teşkilatını övdü. Karamollaoğlu, ülke gündemi ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trabzon’da basın mensupları ile buluştu. 

2 Günlük Trabzon Programı çerçevesinde bugün ilk olarak basın mensupları ile kahvaltılı bir basın toplantısında bir araya gelen Karamollaoğlu, Türkiye ve Trabzon gündemi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Karamollaoğlu’nun açıklamaları özetle şu şekilde: 

Biraz erken gelecektik, dün Allah rahmet eylesin ülkemizin manevi liderlerinden birisini kaybettik. Allah makamını Ali eylesin, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mahmut efendi hazretlerinin cenazesine katılma imkanımız oldu. Dün akşam da Trabzon’umuza geldik. 

TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞUNU TEBRİK EDİYORUM

Trabzon’da bulunuşumuz nedeniyle Trabzonspor’un Şampiyonluğunu içtenlikle tebrik ediyorum. Anadolu kulüplerinin arasında Trabzon hep öne çıktı. Bir ara verdi ama, bu Şampiyonluğu kazanmıştı, aslında 3 büyükler 4 büyükler haline geldi. Trabzon’da onların arasında sayılır oldu. 
Anadolumuzda böyle bir başarının kazanılmış olması, sporun yurt sathına dengeli dağıldığını gösteriyor. 


TRABZON EN İYİ ÇALIŞAN TEŞKİLATLARIMIZIN BAŞINDA GELİYOR

Sivasspor’da şampiyonluk kazandı. O da yine Anadolu’nun göbeğinde böyle bir şampiyonluk kazanıldı. Son 2 maçta Sivas ve Kayseri arasında oldu. 
Trabzonspor’u hakikaten gönülden tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. İyi bir yönetim, iyi bir sporcu kadrosu netice almanın ilk şartları. 
Tabi bunlardan bahsederken, burada teşkilat çalışması için bulunuyoruz. Trabzon teşkilatımız hamdolsun, Türkiye’de en iyi çalışan teşkilatlarımızın başında geliyor. Biz her ay bir 50 bin üye hedefi vermiştik, bu hedefi Trabzon gerçekleştiren hatta üstünde üye kaydeden illerimizden birisi oldu. 

(SEÇİM SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ) 

Çorbaya döndü iş, bir kör döğüşü var. Bu da giderek ülke problemlerini çözemediği için kendisine çıkış yolu arayan partilerin izlediği yoldur. Ben seçimlere müdahale ederek bir şeyler yapabilir miyim? 

“BİZ 3. SINIF ÜLKE DEĞİLİZ, OLMAMALIYIZ” 

Herkes memnundu. İl ve ilçe seçim kurullarının nasıl belirleneceği, seçime müdahale etme imkanı olan 3 bakanlık değişirdi. İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Adalet Bakanı.. Başlangıçta bu ciddi tutuldu. Sonradan gevşedi. Bakanlardan sonra, kendi müsteşarları vekalet eder oldu. İş gevşemiş oldu. Bunlar ciddi yaklaşımlar değil. İnsanı üzüyor. Biz 3. Sınıf ülke değiliz olmamalıyız. 

Bu da bir gerçek. Maalesef bu şartlarla karşı karşıyayız. Bunlar değişti de Türkiye ne oldu? Türkiye’de maalesef kendi problemlerini çözemeyen ülke konumuna geriledi. Neden oldu? 




“O GÜNKİ SÖYLEMLERİNİ, ERDOĞAN’A BİR DEFA DAHA HATIRLATACAĞIM” 

Biz Tayyip bey ile geçmişte uzun yıllar beraber çalıştık. Parti teşkilatlarında beraber olduk. Birlikte Belediye Başkanlığı yaptık. Bir birimizle yardımlaştık, fikir alışverişinde bulunduk. Sonunda bir karar verdi, “Ben artık Milli Görüşçü değilim, Milli Görüşçü gömleğini çıkardım” dedi. Kendisine başka bir gömlek giydirdiler Amerika’da.

Üzüntü verici. O gün ki söylemlerini sayın Erdoğan’a bir defa daha hatırlatacağım. 

2010 yılına kadar neredeyse yaptığı konuşmalarını, ilk 5 - 6 yılda yaptığı konuşmaları yardımcılarından istesin. Kendisine onu bir defa dinletsinler. Bir Cumhurbaşkanının 2 dönemden daha fazla seçilmemesi gibi konular, 4. Değil 5.’yü bile aruz eder hale geldi. Ülke problemleri de çözülemiyor. Neden çözülemediğini kendisi ifade etmişti. 3 Y diye bir kavram vardı. 3 Y bizim talep ettiğimiz husus galine geldi. Yolsuzluklar, yokluklar ve yasaklar kalkmalı bu ülkede. Başka türlü ekonomimizi düzeltemeyiz. Allah yardımcımız olsun. Biz yine Aklı selime dönmek zorundayız. Biz SP olarak belli bir gelenekten geliyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI

Biz son zamanlarda bu problemleri aşabilmek için partiler arasında bir araya gelme ihtiyacı duyduk. Zaten geçen seçime giderken ittifak yapılmadan seçime girmek partileri daha zayıf kılıyordu. Ama şimdi onu da değiştirdiler. Ama şimdi yapılan hazırlıklar, belki de bunun kendilerine de zarar vereceği ihtimalini düşündükleri için, yeniden konuyu ele alıyorlarmış intibaı var. Sadece bir intiba… Bugün için sayın Erdoğan’ın ifadesiyle seçime zamanında gidilecek. 
“Seçim zamanında yapılacak” dedi. Arkasından da kendisi farklı zamanlarda da olsa “ben adayım” dedi. Muhalefetten bir aday belirlemesi olmayınca “ben adayım…” 

Bu ne manaya geliyor. Anayasaya göre sayın Erdoğan’ın kendisi 3. Sefer aday olamaz, Anayasa, anayasadır.. 

Aslında sayın Erdoğan, bu talebi meclise yaptı. “Ben aday adayıyım” demedi “adayım” dedi. Yani beni aday gösterin, ben talibim bu makama. Meclis toplanır, çoğunluk sayın Erdoğan’ın adaylığına karar verirse.. Ondan önce erken seçim kararı alınması lazım. 15 gün de olsa bu erken seçim kararı olur. Meclis kendini yetkilendirmiş olur, Erdoğan’ı da aday gösterebilir. 

İDAM CEZASI VERİLMESİ KANAATİNDEYİZ

Ne olursa olsun, cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi. Yani, kazara meydana gelen bir ölüm hadisesi olabilir. Benzer hadiselerde ihmalden vs. Bir kişiye idam cezası verilmemeli. Ama kasten işlenmiş bir cinayet, hele de kadınlara karşı olan ki hepimizi en çok yaralıyor. Planlıyor, gidiyor, eski karısını, sözlüsünü vahşice katediyor. Tamam 25 yıl verdik, git hapse 10 yıl geçtikten sonra iyi halden serbestsin. Adama deniyor ki git bir cinayet daha işle. 
Biz bu tarzda işlenen vahşi cinayetlere mutlaka idam cezası verilmesi kanaatindeyiz. 

FINDIK FİYATI 5 DOLAR OLMALI

Fındığa gelince hiç bir siyasi parti bizim bu konuda ki düşüncelerimizi telafuz edemedi. Erbakan hoca Başbakan olduğunda fındık o zaman da konuşuluyordu. Bana fındık alıp, satanlar haber göndermişti. “Aman hoca bir hataya düşmesin. Burada yanlışlıkla, 2,5 dolar,3 dolar bahsediliyor. Öyle bir rakam verilirse mahvoluruz. Fındığı da satamayız” Erbakan hoca o zaman büyük zam yaptı. Neredeyse yüzde 250’ye veren zam. Fındık üreticisi şimdiye kadar öyle bir zam görmemişti. 

Fındık özel bir ürün. Bütün dünyada çikolata üreticileri fındığa muhtaç. Dünyanın hem miktar, hemde kalite olarak fiyat verilecek fındık Karadeniz bölgesinde. Mübala etmiyoruz. Dense bugün 5 dolar biz üreticiye fiyat vereceğiz. Ne eder? 100 lira, emin olan Çikolatacılar o pazarda alır, 250’ye kendi pazarlar. Fındık ihracatında gerileme olmaz. 

Dünyada tek olacağız yıllık gelirimiz 2,5 milyar doları geçmeyecek. Neden bu 12,5 milyar dolar olmasın. Emin olun olur. Ama siz bu fiyatı çikolata üreticilerinin temsilcilerine belirletirseniz o rakam çıkmaz. Onun için Fiskobirlik devre dışı bırakıldı. Fiskobirlik devre dışı oldu, öbür taraftan geldi çikolata üreticileri. Onlarda gitti kendi tesislerini kurdu. Fındık 5 doların altında gitmemeli. 5 dolar üreticiye verilecek fiyat olmalı. Bize muhtaçlar. Fındığın yerine başka bir şey kullanacağım, diyemezler.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap