SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şoför hak ettiği değeri bulacak

Şoför hak ettiği değeri bulacak

16 Kasım 2017 Perşembe - 07:38




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, göreve gelmeleri halinde projeleri ile birlikte şoför esnafının hak ettiği değer





Selahattin ÖZCAN

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta gazetemize konuşarak projelerini sıraladı. Usta, şoför esnafına nefes aldıracak projeleri olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şoför esnafımız tarafından güzel bir teveccüh ile karşılıyoruz. Seçim Ocak ayında yapılacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimler birinci ayın 1’i ile üçüncü ayın 31’i arasında yapılacak. Eğer mevcut başkanı korku alırsa üçüncü ayın 31'ine kadar bu işin uzayacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar birinci ayın başlarında yapıldı seçim. Eğer ikinci veya üçüncü aya ertelenirse mevcut başkan korkmuştur diye düşüneceğiz.”

MAKAM SEVDAMIZ YOK!

“Bu işe başlarken makam sevdalısı olmadığımızı belirttik. Bu makama gelip makamda oturmak için değil şoför esnafına gerçek anlamda hizmet etmek için mücadelemizi vereceğiz. Görev yaptığım 12 yıl boyunca kafamda tasarladığım tam 21 tane projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Bu çalışmaları görevde olduğum süre içerisinde de gündeme getirdim ancak maddi nedenlerden dolayı dur denildi. Bu koltuğa oturduğum zaman şoför esnafının gerçek manada bu hizmetleri hak ettiğini düşünerek tek tek hayata geçireceğiz.”

SORUNLARA ÇÖZÜM

“Trabzon şoför esnafının çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Önümüzdeki dönemde el ele vererek, birlikte kararlar alarak bu sorunların üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Kapımız bana oy verdi/vermedi demeden herkese açık olacak. Şoför esnafımızın çıkarları doğrultusunda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Mesleğimiz gereği karşılaştığımız sorunların ortadan kalkması için öncelikle ve özellikle tüm şoför esnafı olarak birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğine inanmaktayız.”


KUTSAL BİR GÖREV

“Kendim adıma değil, emekçi şoför arkadaşlarım adına destek istiyorum. Daha iyi hizmet etmenin kutsal bir görev olduğu bilinciyle, Şoförler Odası’na sadece yeni bir başkan seçmeyeceğiz. Şoförler Odamızı Türkiye’de parmakla gösterilir hale getiren, omuz omuza verecek bir başkan ve yönetim kurulu seçeceğiz. Odamıza ait çekici alacağız. Şoför esnafımız gün boyunca araç üzerinde olan ve her an arıza veya kaza yapma olasılığı olan bir sektörde hizmet vermektedir. Dolayısıyla en ihtiyaç duyduğu hizmetlerin başında çekici hizmeti gelmektedir. Gerekirse bir değil iki adet çekici ile 7/24 kesintisiz ve ücretsiz şoför esnafımıza üye ayrımı yapmaksızın hizmet vereceğiz.”

MiSYON ARTACAK

“Üyelerimizin nezih bir ortamda oturması ve  misafirlerini ağırlaması için lokal açacağız. Sosyal tesis içerisinde açacak olduğumuz lokalde, üyelerimizin nezih bir ortamda oturmaları ve misafirlerini ağırlama imkanı sağlayacağız. Burada çayını içip, günlük gazetelerini okuma imkanı sağlayacağız. Burada ayrıca şoför esnafımız ve aileleri sık sık bir araya gelerek kaynaşmaları sağlanacak. Avrupa Birliği hibe programlarından yararlanılarak eğitim ve toplantı salonları yapacağız. Sosyal tesis içerisinde hazırlayacak olduğumuz projeler kapsamında alacağımız hibe desteği ile eğitim ve toplantı salonları açıp, şoförlerimize herhangi bir bedel ödemeksizin seminerler verip, müşteriye davranış modelleri, beşeri münasebetler, halkla ilişkiler ve yabancı dil gibi kurslar düzenleyip şoför esnafımızın vizyonunu ve misyonunu artıracağız.”

CAMiA KENETLENiR

“Ayın kaptan şoförünü seçeceğiz. Her ay düzenli olarak ayın kaptan şoförü seçilerek plaket ve ödül verilecek. Seçilecek üyemizin aracına ‘Ayın Kaptan Şoförü’ bandı yapıştırılarak halkımız tarafından da görsel olarak görülmesi sağlanacak. Bu sayede şoförlük mesleğinin saygın hale getirilmesini ve özendirilmesini sağlayacağız. Sosyal aktiviteler düzenlenecek. Sosyal aktiviteler düzenlenip, camianın kenetlenmesi sağlanacak. Duraklar arası halısaha maçları ve kupa töreni düzenlenecek. Şehirler arası gezi ve yayla turları düzenleyip, üyelerimizin aileleri ile birlikte stres atmalarına olanak sağlayacağız. Ayrıca üyelerimizin kaynaşmalarını da sağlamış olacağız.  Karşılıksız burs vereceğiz. Durak başkanlarımızdan oluşturacak olduğumuz komisyonla belli bir puanın üzerindeki başarılı çocuklarımıza karşılıksız burs imkanı sağlayacağız.”

ODAYA GELiR SAĞLAYACAĞIZ

“Odamıza ait düğün salonu açacağız. Sosyal tesis kurularak burada düğün salonu açacağız. Şoför esnafımızın çocuklarına cüzi miktar karşılığında düğün, nişan ve sünnet düğünlerini yapacakları imkan sağlayacağız. Burada üyelerimiz dışında da hizmet vererek, odamıza gelir sağlayacağız. Dolmuş ve taksi duraklarımızın mevcut binaları revize edilecek. Dolmuş ve taksi duraklarımızın binalarının ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapılarak üyelerimizin hizmetine sunulacak. Yapacak olduğumuz proje ile birlikte taksi duraklarımızı üye ayrımı yapmadan fiberglas kabinlerden kurtarıp, şehrimize yakışır hale getireceğiz. “

HiZMETiN PARASAL DEĞERi OLMAZ!

“Hukuk bürosu açacağız. Odamız bünyesinde hukuk bürosu aracılığı ile avukat danışmanlık hizmeti verilecek. Böylece üyelerimizin adli işlemlerini danışabileceği ve mahkemelik konularda tutabileceği bir avukatı olacak. Bu hizmet üyelerimize ücretsiz olarak verilecek. Hizmetin parasal değeri olmayacak. ‘Paran yoksa, evrak yok, oy vermediysen hizmet yok’ devrine son verilecek. Odamıza kayıtlı tüm üyelerimize, üye ayrımı yapmadan odamız hizmetleri eşit ve ücretsiz verilecek.”

iSTASYON KURULACAK

“Akaryakıt istasyonu kuracağız. İlk etapta şehrin doğu, batı ve güney tarafında tespit edecek olduğumuz petrol istasyonları ile anlaşma sağlayıp üyelerimize ucuz mazot alma imkanı sağlayacağız. Uzun vadede, faizsiz kredi desteği ve Şoförler Federasyonumuzdan da destek sağlayıp, Trabzon Şoförler Odası’na ait bir petrol istasyonunu inşallah açıp sizlerin gururu olacak ve ucuz mazot imkanını sizlerin hizmetine sunacağız.”

ZAMAN KAYBI NEDEN OLSUN

“Odamıza ait sigorta şirketi kurulacak. Kuracak olduğumuz sigorta şirketi ile tüm ticari araçlarımıza uygun fiyatla sigorta ve kasko hizmetini hayata geçireceğiz. Araç sigortaları bitiş tarihleri konusunda üyelerimiz aranarak bilgilendirilecek ve onayı alındıktan sonra gecikmeye mahal vermeden sigortaları yenilenecek. Anlaşma sağladığımız eksper ile anında irtibata geçilerek hasarlı araçların tutanakları tutulup, bir an önce çalışmalarına da olanak sağlayacağız. Sigorta şirketleri ile prosedürü Şoförler Odası elemanları tarafından yapılacak. Üyelerimiz evrak işleri ile uğraşmayacak. Bu iş yükünü de şoför esnafımızın sırtından alarak zaman kaybının önüne geçeceğiz.”

GELENEKSEL  HALE GELECEK

“Umreye gitmek isteyen üyelerimiz arasından çekilecek kura ile seçilen üyelerimize umre imkanı sağlayacağız. Her yıl ramazan ayında üyelerimize iftar yemeği verilecek ve bu geleneksel hale getirilecek. Her yıl ramazan ayında mevlüt okutulacak. Burada camiamız olarak dua edip, şoför esnafımızın inşallah, kazadan ve beladan korunması için hep birlikte dua edeceğiz. Ramazanda durak başkanlarımızın belirleyeceği kişilere kumanya dağıtımı yapılacak.”

TEMSİLİYET SAĞLAMALIYIM

“Şoförler Federasyonu nezdinde temsiliyeti sağlayacağız. İlçe oda başkanlarımız ile iyi ilişkiler kuracağız. Onların sorunlarına da çözüm üreteceğiz. İl Şoförler Odası olarak tabiri caizse abi pozisyonunu alacağız. Şoförler Federasyonu nezdinde temsiliyet sağlayıp, Trabzonumuza yakışır hizmetler alacağız. Bu hizmetlerden tüm şoför esnafının faydalanmasını sağlayacağız. Promosyon ürünler dağıtacağız. Üyelerimize kalem, ajanda ve anahtarlık gibi promosyon ürünler dağıtacağız.”

ÜCRETSİZ HİZMETLER…

Usta, “Tam donanımlı cenaze nakil aracımızla tüm üyelerimize mesafe gözetmeksizin 7/24 kesintisiz ve ücretsiz hizmet vereceğiz.” 

“Odamıza ait cenaze nakil aracı alınacak. Tam donanımlı bu aracımızla beraber tüm üyelerimize mesafe gözetmeksizin 7/24 kesintisiz ve ücretsiz hizmet vereceğiz. Odamıza kontrol aracı da kazandıracağız. UKOME’ye verecek olduğumuz teklifle komisyon kuracağız. Bu komisyonda bir trafik polisi, bir zabıta memuru ve odamızı temsilen bir yönetim kurulu üyesi görevlendireceğiz. Kontrol aracı ile birlikte özellikle korsan çalışan araçlar tespit edilip, trafikten men edilecek ve böylece şoför esnafımızın ekmeğinin çalınmasının önüne geçilecek. Dolmuş duraklarına park eden araçlar çekici ile anında çekilerek şoför esnafımızın daha rahat çalışma ortamı sağlanacak. Servis ve bakım hizmetimiz de olacak. Araçlarımızın tamirini ve bakımını yaptırabileceği servis istasyonu kuracağız. Bu servis istasyonunda örneğin dışarıda 500 liraya yaptıracak olduğunuz hizmeti burada 250 liraya yaptıracaksınız. Ayrıca yağ değişimi, lastik tamiri ve TUVTÜRK muayene öncesi bakımları yapılarak araç muayenesine hazır hale getirilecek.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap